algo de nubes
  • Màx: 12.72°
  • Mín: 7.77°
12°

Més per Menorca vol protegir l'herència en vida

Més per Menorca s’ha convertit en el primer grup parlamentari en demanar un informe al Consell Assessor de Dret Civil de les Illes Balears per aclarir com afectaria a la figura de l’herència en vida l’aprovació d’una nova llei estatal amb l’excusa de la lluita contra el frau fiscal. Això, després que s’hagi sabut que l’esmentat projecte de llei conté normes relatives al tractament fiscal dels pactes successoris que poden alterar l’ús d’aquesta institució tan característica del dret civil de les Illes Balears.

Segons Més per Menorca, es fa necessari que els grups polítics i el Govern comptin amb una opinió jurídica fonamentada per a poder emprendre les iniciatives polítiques que consideren oportunes per salvaguardar les herències en vida.

El diputat Josep Castells ha recordat que, gràcies a la feina de Més per Menorca, l’any 2017 «es va incorporar la possibilitat que els ciutadans de Menorca també puguin fer l’herència en vida amb tots els avantatges que comporta» i que, des de llavors, aquesta «ha tengut una gran acceptació».

I és que varen ser els ecosobiranistes qui varen impulsar fa quatre anys, en la darrera reforma de la Compilació de dret civil de les Illes Balears, la incorporació de Menorca al règim dels pactes successoris, fent possible així que els menorquins facin entrega en vida dels béns als seus familiars amb una sèrie d’avantatges socials, com que els hereus puguin accedir a un habitatge quan més ho necessiten, que sol ser durant la joventut –abans de la mort dels progenitors– o l’evitació de conflictes familiars lligats a les herències mortis causa.

Amb la petició de l’informe Més per Menorca espera conèixer l’afectació que patirà l’herència en vida i quines alternatives es poden trobar per a salvaguardar l’esperit dels pactes successoris. En aquest sentit, Castells ha dit que volen evitar «de totes totes» que aquesta modificació del govern de l’Estat «desvirtuï aquesta figura i ens faci perdre els drets que havíem adquirit».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.