cielo claro
  • Màx: 19.52°
  • Mín: 9.62°
14°

MÉS considera que els canvis normatius per a la Renda Social «permetran suplir la inoperància del Ministeri»

El portaveu de MÉS per Mallorca en el Parlament Miquel Ensenyat, ha valorat de manera positiva aquest dilluns els canvis normatius introduïts per la Conselleria d'Assumptes Socials i Esports del Govern per a avançar la Renda Social Garantida (resoga) a les famílies sense ingressos.

Segons Ensenyat, «la diligència de la Conselleria liderada per Fina Santiago permetrà suplir la inoperància i ineficiència del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions».

El diputat ecosoberanista ha explicat que la Conselleria avançarà el pagament de la resoga a les famílies sense ingressos econòmics de les Illes a les quals se'ls hagi desestimat l'Ingrés Mínim Vital, totalment o parcialment, i compleixen amb els requisits de la prestació autonòmica. «Entenem que el Govern espanyol s'ha trobat amb uns serveis públics desmantellats per tants anys de governs conservadors, però això tampoc és una excusa per a gestionar de manera deficient», ha assegurat Ensenyat.

Així, el portaveu de MÉS ha insistit a reclamar el traspàs de la gestió a la Conselleria d'Assumptes Socials, ja que «permetria agilitar els tràmits de totes aquelles persones que estan en situació o risc de vulnerabilitat». A més, ha reclamat al Govern central flexibilitzar els criteris i tenir en compte les situacions de vulnerabilitat econòmica sobrevinguda a l'hora d'accedir a l'Ingrés Mínim Vital, una petició que també ha estat plantejada per la pròpia consellera Santiago.

Des de MÉS han explicat que el decret llei aprovat aquest dilluns permetrà que en lloc de, com es feia fins ara, fer una revisió prèvia abans de concedir la Renda Social, la revisió es farà a posteriori. D'aquesta manera, les persones sol·licitants bastarà que presentin la sol·licitud de renda social (o haver-la presentat ja) una vegada es tingui la resolució denegatòria de l'IMV, i una declaració responsable en la qual s'indiqui que es compleixen els requisits de la prestació econòmica autonòmica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.