nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

El poder municipal de MÉS per Mallorca reclama al Govern espanyol que «deixi d'empobrir les Illes Balears»

Els batles i batlesses de MÉS per Mallorca han denunciat avui les «traves» tècniques i legals per poder donar una resposta ràpida i àgil a les necessitats actuals derivades per la crisi social i econòmica que ha provocat la Covid-19. D’aquesta manera, han reclamat «més respecte a l’autonomia municipal» així com millores i canvis legislatius que permetin encarar la situació amb una major amplitud de mires. En aquest sentit el coordinador de MÉS, Antoni Noguera, ha reclamat «invertir les prioritats del govern espanyol i deixar de seguir empobrint les Illes Balears».

Noguera, ha comparegut avui en roda de premsa acompanyat pel batle de Deià Lluís Apesteguia i la batlessa d’Esporles Maria Ramon. Tots tres han denunciat la ingerència que suposen algunes propostes, com ara la d’instar els ajuntaments a rebaixar taxes municipals. En aquest sentit, Apesteguia ha insistit en el fet que la solució més efectiva passa perquè l’Estat aprovi «mesures que vertaderament ajudin les empreses i no en davallar determinats gravàmens municipals». El batle de Deià ha recordat que la proposta de davallar-los compta amb informes de la FEIB i de l’Agència Tributària de les Illes Balears que qüestionen la seva legalitat.

En aquest sentit, MÉS, «des de la lleialtat institucional» sosté que cada administració ha d’assumir les seves competències. Així, la formació ecosobiranista recorda al Govern l’obligació d’assumir el seu paper executiu així com actuar d’interlocutor amb l’Estat. «Ara mateix la Llei de bases locals, la Llei d’Hisendes Locals i la llei de Contractació Pública són una llosa que cal canviar. Uns impediments legals i administracions s’afegeixen a l’infrafinançament històric o que el REIB no s’hagi desplegat completament «i que ara permetria disposar d’ajudes clares i directes per ajudar a les empreses que tant ho necessiten».

Amb tot, la batlessa d’Esporles ha defensat que des del primer moment «els ajuntaments hem fet front a situació sense escatimar cap recurs, ni humà ni material». No obstant això, Ramon ha censurat la manca de claredat per part de l’estat i ha instat l’executiu espanyol a aclarir el marc legislatiu. Amb tot, la batlessa ha defensat la feina feta des dels consistoris «assumint més enllà dels que ens pertoca com a administració».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per I tant!, fa mes de 3 anys

Els espanyistanesos ho tenen ben clar, que les Illes Balears son de la seva propietat.
que només les tenen per treure doblers i per ells venir a viure, si s'avorreixen als seus pobles.
Que els deixem fer i desfer amb el que no és seu i que de dia en dia se vagin imposant fins fer nos la vida impossible, o que peru contra defensem la nostra terra i no tolerem aquest espoli, depèn només de noltros.

Valoració:1menosmas
Per marbosch, fa mes de 3 anys

La situació de la Corona d'Aragó actualment és d'unes colònies que si encara no s'han assimilat totalment (Aragó) estan en un clar procés (País Valencià i les Illes Balears), per contra les terres que es revolten sofreixen la persecució a tots els nivells i, si els cal fins i tot empraran l'exèrcit.
Ens tenen per colónies d'ença del tractat d'ütrech que recordam es signa i otorgà a la corona de Castellà el dret d'ocupar la corona Catalano-Aragonesa a canvi de Gibraltar i Menorca, a més de terres de Catalunya Nord per a França.
I ja sabem que vol una metròpoli d'una colònia: expol·liar-la com més aviat i en més quantitat millor.
La resta que es discuteixi no tñé sentit si no partir del fet que com he dit, des del tractat d'ütrech som terres ocupades.

Valoració:2menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

Espanya no deixarà mai d´expoliar els països catalans i si contesten o s´amotinen els atacarà i els empresonarà com a mínim. I ara surt la ministra i diu que españa és un estado democrático consolidado y que Puigdemont no es un exiliado".

Valoració:2menosmas
Per Llull, fa mes de 3 anys

L'única via per a què l'estat espanyol deixi d'empobrir les Illes Balears és l'independència.

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente