nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Un Tribunal anul·la l'ajornament de les eleccions a Catalunya i provoca el caos

Nova ingerència dels tribunals en la política catalana. En aquesta ocasió, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit que, de moment, les eleccions al Parlament de Catalunya es mantenen el 14 de febrer i ha suspès de manera cautelar i provisional el decret amb què el Govern de la Generalitat havia suspès les eleccions del 14 de febrer, amb la intenció de tornar a convocar-les per al 30 de maig.

El TSJC respon així al recurs d'un particular que havia demanat la suspensió del decret de suspensió i mantenir la data del 14 de febrer a través de mesures cautelaríssimes.

El tribunal argumenta que, si no se suspèn el decret, els terminis portarien a una «situació pràcticament irreversible» que impediria fer les eleccions el 14 de febrer i «es generaria una greu inseguretat jurídica per una retallada significativa dels terminis previstos a la legislació».

El veredicte final i la data de les eleccions se sabran quan el tribunal estudiï més els recursos i es pronunciï definitivament sobre el fons de la qüestió. El TSJC és qui tindrà la darrera paraula sobre quan votaran els catalans.

De moment, però, aquesta nova ingerència en una qüestió política i sanitària, ja ha provocat el caos en tots els organismes involucrats en el procés electoral, que ja havien tornat a rere les feines de preparació del 14 de febrer i preparaven l'horitzó del 30 de maig.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.