algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

Noguera insta Armengol a traslladar la pressió de la gestió de la crisi al Govern espanyol i no als ajuntaments

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha traslladat aquest dimarts un missatge clar rebutjant l'intent de traslladar la pressió de la crisi econòmica derivada per la Covid-19 als ajuntaments. Un plantejament que, d'acord amb el coordinador ecosobiranista, és «erroni».

En aquest sentit, Noguera ha instat a «mirar cap a dalt i no cap avall». De fet, Noguera ha insistit en el fet que «els ajuntaments han complit, compleixen i seguiran complint amb les seves obligacions».

En aquest context Noguera, ha traslladat la responsabilitat al Govern espanyol i ha exigit al Govern de les Illes Balears més contundència amb l'executiu de Pedro Sánchez. «El Govern Sánchez ha deixat al Govern de les Illes i a la resta de governs autonòmics la competència en la gestió de la crisi, i l'assumim, però l'hem d'assumir amb els recursos que ens pertoquen», ha dit.

Noguera ha assegurat que és hora d'«alçar la veu i reivindicar que per a fer front a la gestió d'aquesta crisi és imprescindible donar una resposta clara a la gent que està patint». Així ha plantejat exonerar de les quotes de la Seguretat Social i de la liquidació d'IVA, en cas de ser favorable a l'Estat, als treballadors autònoms que la seva activitat s'hagi vist aturada a causa de l'entrada en vigor de les mesures sanitàries establertes dins nivell 4 i posteriors. De la mateixa manera MÉS reclama al Govern espanyol exonerar de les quotes de la Seguretat Social i de la liquidació d'IVA en cas de ser favorable a l'Estat a les empreses, de menys de 50 treballadors i un màxim de 10 milions d'euros de facturació, que la seva activitat s'hagi vist aturada a causa de l'entrada mesures sanitàries establertes dins el nivell 4 i posteriors derivades.

Noguera també ha fet una crida a «deixar de banda els interessos partidistes i ha instat Francina Armengol i la resta del Govern a defensar, per sobre qualsevol altra interès, els drets i interessos dels ciutadans de les Illes Balears: persones i famílies; treballadors i autònoms; petits i mitjans empresaris-cooperativistes. I Defensar-ho davant qui faci falta, sense consignes partidistes». Així ha recordat la importància de tenir un diputat al Congrés i ha fet valdre la feina d'altres partits sobiranistes i els èxits aconseguits durant la negociació dels Pressuposts Generals de l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.