algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

El Pi demana a Cladera que convoqui una mesa de concentració per dissenyar un pla de xoc per la Covid

El PI-proposta les Illes demanarà aquest dijous en el ple del Consell de Mallorca que la presidenta de la institució, Catalina Cladera, convoqui en una setmana «una mesa de concentració» amb la representació de tots els partits polítics per a dissenyar un pla de xoc sociosanitari i econòmic per a lluitar contra la Covid-19.

La formació ha explicat que el pla ha de tenir com a eixos principals: un calendari de vacunació, el disseny de la nova temporada turística perquè sigui segura, la gestió del fons europeus que han de servir «perquè les noves generacions tenguin un futur i siguin competitives», i la coordinació dels cossos de seguretat.

La formació ha presentat una moció en el ple del Consell on també es reclama que els acords d'aquest pla de rescat es facin arribar al Govern per a la seva coordinació i actuació conjunta. El president del PI i conseller en el Consell de Mallorca, Antoni Amengual, ha explicat que «la situació a Mallorca és d'extrema gravetat, el Govern està desbordat i només pren mesures improvisades». Segons Amengual, «és moment de tenir altura de mires i unir esforços per a poder superar aquesta situació».

«És amb el treball i ajuda de tots que podrem sortir d'aquesta crisi», ha indicat. En aquest sentit, el president del PI ha apuntat que «es tracta de fer un pas més enllà del Pla de Reactivació del Govern i que aquesta mesa de concentració ha de durar tota la pandèmia i en ella s'han de consensuar les diferents estratègies». «No és moment ara per a la crítica fàcil i el 'tu més'», ha considerat.

Finalment, Amengual ha destacat que «després d'un 2020 perdut, ja perilla la temporada turística de 2021». «Hem d'estar al costat dels empresaris, els autònoms, els treballadors, els sanitaris, famílies, aquesta és la nostra obligació», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.