muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

MÉS demana un pla de rescat «integral» i allargar els ERTO per a evitar una pèrdua massiva d'empreses i treballadors

13/01/2021 El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni, Noguera. POLITICA ESPAÃ'A EUROPA ISLAS BALEARES AUTONOMÍAS MÉS PER MALLORCA | MÉS PER MALLORCA

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera, ha considerat aquest dimecres «imprescindible» posar en marxa un pla de rescat «integral i eficaç» dirigit a autònoms i petites empreses de turisme, comerç i restauració.

Segons Noguera, «el Govern espanyol ha d'anar més enllà de les mesures voluntaristes, però sense magnituds econòmiques concretes, i activar de manera immediata un pla que eviti una pèrdua massiva d'empreses i treballadors». «Cal actuar ràpidament i de manera contundent, sense una acció a curt termini l'impacte econòmic serà extremadament dur», ha assenyalat el coordinador ecosoberanista.

En aquest context, Noguera ha demanat al Govern espanyol un «esforç addicional» amb les Balears, ja que «és el territori més castigat per la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia». «La pèrdua de riquesa a les Illes és proporcionalment superior a qualsevol altra comunitat. Necessitem un pla dirigit a pal·liar les altes taxes de pobresa i desocupació», ha destacat. De fet, ha assegurat que «les ajudes estatals no convencen als sectors més afectats que són precisament els que generen ocupació i riquesa».

Així, MÉS ha plantejat que l'Estat bonifiqui als treballadors autònoms i petites empreses les quotes de la Seguretat Social i les liquidacions de l'IVA i ha reclamat ajudes directes per a fer front a despeses de subministraments com a aigua i electricitat, lloguers i hipoteques. A més, la formació demana que el pla de rescat sigui finançat per part de l'administració estatal i gestionat per l'autonòmica, consells i ajuntaments.

Així mateix, MÉS ha defensat allargar la vigència dels ERTO. D'acord amb el diputat Joan Mas 'Collet', «és una mesura indispensable si es pretén ajudar a la supervivència de les empreses». «Els ERTO han demostrat ser una eina útil per a mantenir els llocs de treball i l'estabilitat de les plantilles», ha indicat, alhora que ha proposat per a les empreses de menys de 50 treballadors, una bonificació del 100% de la Seguretat Social.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.