algo de nubes
  • Màx: 17.1°
  • Mín: 12.25°
16°

El PSOE treu pit i diu ara que ha aconseguit «cohesionar» la societat illenca en «el moment més difícil de la història»

El PSIB-PSOE ha reunit aquest dissabte, per primera vegada de manera telemàtica, el seu Consell Polític. | PSIB-PSOE

El PSIB-PSOE ha reunit aquest dissabte per primera vegada de manera telemàtica el Consell Polític, màxim òrgan de decisió entre Congressos, el qual ha encapçalat la secretària general, Francina Armengol.

Armengol ha analitzat la situació política actual centrant-se en la gestió de l'emergència sanitària i en l'aprovació dels Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma per a 2021, que divendres reberen llum verda al Parlament amb «el menor nombre de vots en contra de la història».

En aquest sentit, la socialista ha destacat positivament el to del debat de pressupostos, el qual ha estat «molt intens, però molt bo», alhora que ha celebrat haver aconseguit «consensos com no s'havien aconseguit mai abans al voltant d'uns comptes que són els més alts de la història democràtica», els objectius dels quals són «la salut de les persones, el reforç dels serveis públics, la protecció de les persones i la protecció d'empreses i treballadors que en aquesta situació tan difícil ho passaran molt malament».

La secretària general s'ha compromès, així mateix, a seguir treballant «colze a colze des del diàleg» amb els consells insulars, els ajuntaments i la FELIB, els principals agents econòmics i socials i les forces polítiques, fent especial menció al treball conjunt amb el Pacte de Reactivació, no només amb els partits que formen el pacte de Govern o els que li donen suport extern, sinó també a El Pi i Ciutadans des de l'oposició.

Contràriament, la socialista ha criticat la postura del PP, el qual ha triat «quedar tot sol fent de seguidor de l'extrema dreta en aquesta terra». Una postura que, a parer de la secretària general, demana reflexió. «Tenim un PP que està fent seguidisme absolut de l'extrema dreta, cosa que és molt perillosa i irresponsable, especialment en aquests moments de dificultats», ha dit.

En la mateixa direcció s'ha expressat el portaveu socialista, Iago Negueruela, en la roda de premsa de valoració del Consell Polític, descrivint com a «vitals» els pressuposts per a 2021 perquè permetran disposar dels recursos necessaris per seguir controlant la pandèmia i treballar per a la reactivació.

«Els pressupostos han tirat endavant amb el menor nombre de vots en contra de la història gràcies al treball conjunt de les forces polítiques que han optat per col·laborar», ha emfatitzat Negueruela, recordant que aquesta «altura de mires excepcional» és la que demana la ciutadania.

Negueruela, així mateix, s'ha sumat a les paraules d'Armengol i ha lamentat la postura adoptada del PP. «El paper del PP i d'un Biel Company desnortat i amb una falta absoluta de lideratge és de cada vegada més testimonial i marginal; no és capaç de plantejar alternatives i no ha estat a l'altura d'allò que s'espera del principal partit de l'oposició», ha criticat.

A més de celebrar «l'aprovació d'uns comptes actualitzats per afrontar aquests moments excepcionals», Negueruela també ha agraït a les organitzacions empresarials, sindicals, institucions i forces polítiques haver fet possible «una sortida el més solidària i unida que mai des del treball conjunt».

El portaveu també ha destacat «el lideratge» que està assumint el PSOE des de les institucions on governa com a «peça clau per fer realitat un gran consens just en el moment en què més ho necessitam», fet que està possibilitant que la societat romangui «cohesionada en el pitjor moment de la nostra història i del qual el PP ha elegit desmarcar-se».

«Aquesta cohesió és el que revela el treball que s'està fent des de les institucions», ha exposat el socialista, parant especial esment als esforços per mantenir l'ocupació i les empreses vives i engegant el matalàs de protecció social més gran vist fins ara; amb els ERTO, la Renda Social, l'Ingrés Mínim Vital i les ajudes a famílies, empreses i autònoms. «No hem escatimat recursos per salvar vides ni en la presa de decisions per controlar la pandèmia», ha recordat el conseller.

Segons ha indicat el conseller, 2021 estarà marcat per la recuperació social i econòmica de les Illes, gràcies en gran mesura al procés de vacunació, que suposarà «el fi de la pandèmia i el principi de la recuperació».

No obstant això, tant Armengol com ell mateix han insistit en la necessitat d'extremar les precaucions durant les festes de Nadal. «Apel·lam a la responsabilitat de tots i totes per millorar la situació epidemiològica en uns dies especialment complicats», han destacat.

Així mateix, Negueruela ha volgut destacar la consecució de dos nous drets de ciutadania assolits gràcies a l'empenta del PSOE: l'Ingrés Mínim Vital i el dret a una mort digna. «És un gran avanç per aquest país; sempre que governa el PSOE es creen nous drets, fins i tot en moments tan complicats com aquest», ha expressat.

Un altre motiu de felicitació per a Negueruela ha estat l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat per a 2021, uns comptes «fonamentals per a la situació actual i per al manteniment de l'ocupació, dels ERTO i de l'Ingrés Mínim Vital».

En darrer terme, Negueruela ha explicat que en aquest Consell Polític s'ha presentat el document 'Horitzons de Futur per a les Illes Balears', fruit d'un procés de reflexió interna del PSIB-PSOE elaborat després de 55 reunions amb actes tant telemàtics com presencials.

D'altra banda, Negueruela també ha destacat la capacitat del PSIB-PSOE per adaptar-se a la nova realitat social «amb noves eines que han permès dur el treball de les assemblees, de les agrupacions locals i la veu de la militància a l'espai virtual a través de noves aplicacions posades en marxa».

Finalment, el Consell Polític ha aprovat una resolució per expressar tot el suport del partit a les mesures preses pel Govern per evitar el risc de contagis, reconèixer l'esforç fet en l'aprovació dels pressupostos i manifestar la voluntat de continuar fent efectiu el Pacte de Reactivació per consolidar un procés de recuperació justa i sostenible «en la qual no escatimarem recursos per protegir els treballadors i estar del costat dels més vulnerables».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan, fa mes de 3 anys

Cohesionar ho diuen per anar de copes saltant-se les mesures que ells mateixos han posat?

Valoració:2menosmas
Per Memòria, fa mes de 3 anys

Per cap d'any toca fer la memòria, i el ridícul. I la setmana que ve el brindis amb cava de Nadal, per celebrar la paga extra i les vacances fins a mitjan febrer, a tocar de les vacances de Pasqua.

Valoració:1menosmas
Per en resum, fa mes de 3 anys

sociates ?, uns venuts, impresentables i antinaturals en els Països Catalans. Tot dit.

Valoració:5menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Ara una d'indis, ja he rigut massa amb la peli de n'Armengol. Cohesionar, ho diu de veres?

Valoració:6menosmas
Per Maria, fa mes de 3 anys

Neoliberals, monàrquics i espanyolistes. Quan les coses es compliquen sempre, sempre, al costat del PP, Ciudadnos i Vox.

Valoració:12menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente