nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
19°

MÉS impulsa un partit d'àmbit estatal amb totes les forces d'esquerres i sobiranistes

Antoni Noguera, dirigent de MÉS per Mallorca. | MÉS per Mallorca

El Consell Polític de MÉS per Mallorca, celebrat aquest divendres de manera temàtica, ha acordat (sense cap vot en contra) iniciar les «negociacions i tràmits legals» per constituir un partit d'àmbit estatal amb vocació confederal i europeista.

La creació d'aquest nou subjecte polític, se circumscriurà únicament per poder concórrer a les eleccions fóra de l'àmbit territorial on MÉS té implantació. De fet, la marca supraterritorial no minvarà ni presencia ni sobirania en el cas d'eleccions locals o autonòmiques. Amb tot, en l'àmbit europeu, MÉS continuarà «donant suport i treballant» amb el grup parlamentari Verds-ALE i contribuirà al fet que sigui més present i ampliï la seva composició.

La proposta ratificada va encaminada a «generar un subjecte polític confederal, sobiranista, d'esquerres i republicà, amb marca pròpia, amb lideratges propis, amb un marc competencial propi i amb personalitat política». D'acord amb la resolució aprovada, «la identitat pròpia de la marca confederal, potser contribuirà a superar les reticències de coincidir diversos partits, amb trajectòries i personalitats lògicament diverses, en una simple suma de sigles».

De moment, MÉS planteja com a punt de partida l'exemple del 'Fòrum Sobiranista' que des de la seva creació el 2016 ha sumat fins a 19 entitats vinculades a sindicats, independents o a partits polítics, des de la CUP fins a Compromís. Ara, es tractaria de consolidar un únic espai polític de tots els sobiranismes d'esquerres amb l'objectiu col·lectiu de col·laborar en tasques parlamentàries en l'àmbit estatal i europeu. «MÉS ha de passar de tenir una posició d'espectador a un pro activa», han destacat des del partit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Molta sort, fa mes de 3 anys

A veure si a les properes eleccions, tenim a qualcú que defensi les nostres illes.
Perque és molt trist, veure com els nostros paisans van junts amb els forasters que odien la nostra terra, que només son aqui pels doblers, més els renegats que s'empegaeixen de ser Balears, votin massivament a artits centristes, compostos per gent que només va a fer mèrits devant dels seus caps i els és igual decidir la nostra ruína, o a feixistes que directament volen destruir nos, en un molt mal entès i desvirtuat patriotisme espanyol, per llavors queixar se de les institucions autonòmiques, que no ténen res a veure, si l'Estat no torna res del que noltros hem aportat.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente