algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:

Més per Menorca garanteix l’aprovació dels Pressupostos del Govern a canvi de 9 milions d’euros per projectes a Menorca

Més per Menorca ha arribat a un pacte amb el Govern pel qual donarà suport íntegre als Pressupostos per a 2021 a canvi de la incorporació als comptes de la CAIB d’una sèrie de partides que serviran per a garantir la continuïtat de les inversions iniciades a Menorca i que sumen un total de 9 milions d’euros.

De fet, la continuïtat dels projectes iniciats a Menorca era una de les condicions que havia posat Més per Menorca damunt la taula en la negociació amb l’Executiu per a votar a favor dels Pressupostos. En aquest sentit, els menorquinistes han volgut destacar, com a fruit de l’acord, els 200.000 euros que el Govern dedicarà a donar suport a la candidatura de Menorca Talaiòtica i els 300.000 per a les activitats de Menorca Reserva de la Biosfera.

Una altra condició que el partit havia exigit era que es mantingués la capacitat de despesa dels consells insulars, ja que també han de donar resposta a les necessitats dels ciutadans. Aquesta exigència també s’ha complit i «és una de les fites més importants que hem assolit en la negociació», ha explicat el diputat Josep Castells durant la roda de premsa que ha fet aquest dimecres per a presentar l’acord amb la consellera d’Hisenda, Rosario Sánchez. Al respecte, Castells ha explicat que han aconseguit que el Govern incorpori una partida de 2 milions d’euros per a incrementar el finançament del Consell, una quantitat que anirà destinada al Fons Covid per al transport públic.

«En la negociació amb el Govern hem prioritzat aquelles actuacions que van en la línia de la reconstrucció en verd de la nostra economia», ha explicat el diputat ecosobiranista. «Val a dir que Més per Menorca havia posat una sèrie de condicions i s’han complit, de manera que ara el Govern té assegurada l’aprovació de la Llei de Pressupostos amb el compromís dels nostres dos diputats de votar-hi a favor i de retirar la resta d’emenes que havíem presentat», ha indicat Castells, qui també ha puntualitzat que això «no vol dir que no puguem arribar encara a més acords perquè s’acceptin o transaccionin altres esmenes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.