algo de nubes
  • Màx: 18.52°
  • Mín: 8.69°
18°

El Pi proposa presentar una «esmena balear» als PGE per reclamar un «tracte just»

El PI ha proposat aquest dijous a tots els partits polítics de les Illes presentar una «esmena balear» que tengui com a objectiu aconseguir millores en els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) i reivindicar «un tracte just per als ciutadans» de les Balears.

Així ho ha explicat el president de la formació, Antoni Amengual, qui ha fet una crida als partits per a prioritzar els interessos de les Balears i «acabar d'una vegada per sempre amb una injustícia que fa 40 anys que dura i tornam a estar a la cua de les inversions estatals».

El president del PI ha indicat que aquesta esmena ha d'integrar les necessitats, els drets i les demandes pressupostàries de les Illes, i que ha de sumar a associacions, empresaris, sindicats, col·lectius. «Les Balears sempre han estat una comunitat solidària, som donants nets i ara que el turisme ha sofert una frenada sense precedents, necessitem ingressos per a pal·liar les conseqüències de la pandèmia», ha apuntat Amengual.

En aquest sentit, el líder de la formació ha lamentat que la comunitat lidera la caiguda del PIB, la destrucció de llocs de treball i les peticions de concurs de creditors. «Ara més que mai els nostres sectors productius, empresaris, emprenedors i treballadors necessiten que anem tots units. No ens podem quedar de braços plegats», ha reivindicat.

Cinc mesures per a la 'esmena balear'

Amengual ha explicat que l''esmena balear' inclourà cinc mesures: el compliment del Règim Especial de Balears (REB), liquiditat per a les pimes i autònoms, l'eliminació del fons de compensació territorial, augmentar les inversions programades i noves inversions per a diversificar l'economia.

Respecte al compliment del REB, El PI ha reclamat la inclusió de partides en els PGE en compliment de 4/2019 de 22 de febrer del REB en relació amb els següents articles: compensacions al transport aeri i de mercaderies, i compensacions d'un 75% per a l'exportació de productes de la comunitat i per a les importacions de matèries primeres no energètiques necessàries per a la producció.

També han sol·licitat que s'incloguin taxes i tarifes portuàries i aeroportuàries amb una bonificació d'un 75% per al 2021, la dotació relativa al factor d'insularitat, i una dotació inicial 100 milions d'euros «en compensació de la diferència d'inversions dels últims 40 anys».

Quant a la liquiditat per a pimes i autònoms, la formació ha proposat al Govern que decreti per a totes les empreses de les Illes una baixada d'impostos superior al 60% i, a totes les persones per compte propi o aliè dependents d'aquestes empreses, una moratòria de dos anys 2021 i 2022 de tots els pagaments de capital dels préstecs bancaris i una renovació automàtica de totes les pòlisses vençudes durant 2020 i 2021.

Així mateix, han reclamat eliminar el fons de compensació territorial i qualsevol obligació que pugui tenir la comunitat en relació amb aportacions al fons durant l'any 2021.

D'altra banda, han demanat augmentar les inversions programades en sanejament i depuració amb un increment de 30 milions d'euros, una modernització de xarxes d'observació meteorològica amb 5 milions i nous projectes d'informació i comunicacions amb 2 milions d'euros.

Finalment, respecte a la diversificació econòmica, El PI ha reclamat la dotació d'inversions en digitalització d'empreses amb 30 milions d'euros, per a projectes I+D+i altres 30 milions, 100 milions per a projectes de turisme sostenible, i 30 milions per a projectes culturals i esportius.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Quina vergonya!, fa mes de 3 anys

Espanya mos roba!
Independència ja!!!

Valoració:2menosmas
Per UM3,1416, fa mes de 3 anys

Ja ha contestat en Casado la carta del PI alertant de pactes del PP de Maria amb independentistes?

Valoració:1menosmas
Per z, fa mes de 3 anys

perquè ningú diu que som ciutadans de segona.

que el repartiment es anticonstitucional. ja que no som iguals

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente