muy nuboso
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
23°

Més per Menorca demana flexibilitat en les ràtios de 2n de batxillerat per aconseguir la presencialitat plena

Més per Menorca ha demanat que la Conselleria d’Educació flexibilitzi les ràtios dels grups de 2n de batxillerat, sempre que les aules permetin la distància de seguretat, amb l’objectiu que tots els alumnes d’aquest curs puguin assistir a classe de forma presencial cada dia.

La demanda neix arran de la situació de l’IES Cap Llevant de Maó, que, com altres centres de l'illa, pel nombre d’alumnes dels grups –sensiblement superior als 20 establerts com a màxim—, han hagut de dividir els grups i alternar la seva presència a l’institut en dies alterns.

No obstant això, les famílies han reivindicat de recuperar la presencialitat diària, atès que els espais del centre permeten de garantir la distància interpersonal de 1,5 metres, fins i tot per a grups superiors als 20 alumnes.

És per això que el conseller de Més per Menorca Miquel Àngel Maria ha enviat una carta al conseller d’Educació, Martí March, on li demana una flexibilització en les mesures perquè els centres puguin adaptar els espais i oferir classes de 2n de batxillerat «amb una ràtio de grup més gran dels 20 alumnes establers com a màxim, com ja succeeix amb altres nivells educatius».

Al respecte, Maria ha recordat que «2n de batxillerat és una etapa crítica en la vida acadèmica dels estudiants i que, per l’edat i perfil dels estudiants, és més fàcil garantir una actitud de responsabilitat».

«És injust sacrificar la formació d’aquests joves, tenint en compte la incidència menor de la Covid-19 a Menorca en comparació a Mallorca o Eivissa; si es pot garantir la distància de seguretat i les mesures de protecció, el límit del nombre d'alumnes per grup s'ha de flexibilitzar», ha indicat el conseller menorquinista, qui ha recordat que aquest dilluns la mateixa portaveu del Govern, Pilar Costa, ha assegurat que la transmissió del virus als centres educatius és «pràcticament inexistent».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris