algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Sans: «Si el PP governés a les Balears, la gestió de Company seria igual o pitjor que la d'Ayuso»

La portaveu adjunta i diputada d'Unides Podem al Parlament, Esperança Sans, ha assenyalat aquest dilluns que «si el PP també governés a les Balears com fa a la Comunitat de Madrid, la gestió de Company seria igual o pitjor a la d'Ayuso».

En roda de premsa, Sans ha destacat que «l'estratègia esperpèntica i erràtica del govern de la Comunitat de Madrid està perjudicant la recuperació econòmica del nostre país i la de les Balears». «Em deman què pensa una persona que està al seu país llegint les notícies i veu titulars com el de 'The Telegraph': 'Madrid, capital europea de la segona onada', o el de 'The New York Times': 'La incompetència costa vides i arruïna economies com demostra l'exemple de la Comunitat de Madrid; o 'Libération': 'Ayuso encadena declaracions vehements contradictòries surrealistes en la seva gestió de la pandèmia'».

«Qui voldria venir de vacances a Espanya o a les Balears amb aquests continguts que es veuen en les notícies cada dia?", s'ha demanat la portaveu. «Realment el que es desprèn d'això és que la gestió de la Comunitat de Madrid per a res està en gestionar la pandèmia i posar per davant els beneficis de la ciutadania i la salut», ha dit Sans.

Romanents i horitzó republicà

En relació a la sessió plenària d'aquest dimarts, Sans ha explicat pel que fa a la iniciativa del PP relativa als romanents de les entitats locals i altres mesures de finançament davant la crisi de la Covid-19 que és «una iniciativa desfasada». «El Govern de l'Estat ja va anunciar que els ajuntaments poden utilitzar els romanents i que se suspenen les regles fiscals de l'any 2020 i 2021 per facilitar la recuperació econòmica i poder fer front a uns pressupostos que puguin donar solució a uns problemes actuals».

Així, Sans ha explicat que aquestes mesures preses per l'Executiu espanyol són «diferents a les preses en l'anterior crisi». «Que el PP no vengui ara a fer-nos creure que aquestes mesures són gràcies a ells, ja que gràcies a ells el que hi ha hagut ha estat un ofegament de les institucions locals que porten més d'un any sense poder utilitzar aquests romanents per les regles d'opressió que va posar el PP. No estan en condicions d'aixecar-se com a herois d'aquesta situació», ha afegit.

Així mateix, la diputada s'ha referit a la iniciativa presentada per MÉS per Mallorca per la qual s'insta a un referèndum entre monarquia i república. «La nostra formació ja ha deixat de forma molt clara quin és el nostre horitzó, que no és altre que un horitzó republicà. Per tant, nosaltres li donaríem suport -a la iniciativa- a l'espera de llegir els detalls », ha dit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.