algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10°
10°

El Pi reclama un pla a «llarg termini» per diversificar l'economia i reequilibrar els sectors productius illencs

Imatge de la trobada d'El Pi celebrada aquest dissabte. | ElPi

El Pi-Proposta per les Illes ha reclamat aquest dissabte un pla «a llarg termini» per aconseguir reequilibrar els sectors productius illencs i «avançar en la diversificació econòmica». La formació ha defensat que el turisme ha de créixer en «qualitat i productivitat i no en consum de recursos».

Es tracten d'unes propostes que s'inclouen dins de la ponència econòmica que aquest dissabte s'ha debatut en la segona jornada precongressual de la formació on també s'ha definit el full de ruta polític. El responsable de la ponència econòmica, Tolo Gili, ha comentat que «no creiem en models que només es basin en inversió pública i que no recolzin de manera contundent l'empresa privada i tots els llocs de feina que impliquen».

Segons Gili, «l'Estat i el Govern han de garantir les prestacions socials bàsiques a totes les famílies necessitades de les Illes, legislant i adaptant-se a totes les especificitats de les nostres illes, especialment a tota la casuística que implica la temporalitat en moltes empreses i treballadors». En aquest sentit, Gili, ha reclamat que «els objectius del pla han de ser recuperar les activitats econòmiques, especialment el turisme, i avançar en la diversificació de l'economia, ja que d'aquesta manera s'hagués pogut afrontar amb més garanties la crisi post Covid».

Quant a la ponència política, el seu responsable, Miquel Porquer, ha destacat que «som l'única força 100% de les illes i que defensa els interessos de la seva gent». Segons Porquer, «estem preparats per escometre els nous desafiaments que se'ns estan plantejant». Ara, ha puntualitzat, «arriba el moment de connectar amb la ciutadania per fer arribar el nostre missatge». Porquer ha reclamat «un diputat més per Eivissa perquè tinguin els mateixos diputats que Menorca hi hagi igualtat entres illes». El Pi tanca les ponències que seran ratificades el pròxim dissabte 27 de juny en el congrés extraordinari que votarà el nou full de ruta pels pròxims quatre anys i escollirà nou president i nova executiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.