algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

MÉS assegura que el decret de territori és la norma «més proteccionista» dels darrers vint anys

El diputat de MÉS per Mallorca Josep Ferrà ha assegurat que el Decret llei 9/2020, de protecció del territori, és la norma «més proteccionista» dels darrers vint anys. En roda de premsa telemàtica, Ferrà ha subratllat aquest dilluns, que des de fa setmanes, MÉS per Mallorca ha estat treballant per a garantir la seva aprovació en el ple del Parlament d'aquest dimarts.

Ferrá, qui ha explicat que el decret llei «reconforta» un cos normatiu per a la protecció del territori de les Balears, s'ha referit a «les crítiques dels partits de dreta» i ha afirmat que es deuen al fet que la norma «posarà fi a l'especulació urbanística». A més, ha matisat que l'oposició es deu a un motiu, la seva efectivitat. «El mateix que varen criticar la declaració d'espai natural es Trenc-Salobrar de Campos, ara ho fan amb això», ha dit Ferrà, per a després insistir que MÉS continuarà treballant perquè el decret tengui «el màxim suport» aquest dimarts.

Segons Ferrà, la norma «compleix els objectius d'ordenar el territori, ordenar el creixement urbà dins de les DOT, posar en valor el sòl rústic i evitar el consum desmesurat dels últims anys». També, el diputat ha matisat que el decret llei posarà «fre a l'especulació amb el lloguer vacacional i reduirà el consum d'aigua» per les dimensions màximes contemplades per a les piscines.

Ferrà ha recordat que el decret llei dóna «continuïtat al full de ruta del Govern marcat per MÉS en els seus programes». És més, ha incidit en què va en la mateixa línia d'altres actuacions com l'ampliació i creació de nous parcs naturals, la Llei de Residus, la de Canvi Climàtic, la Llei Agrària o el Decret de Protecció de la Posidònia, entre altres.

Sentència contra el català

Ferrà s'ha referit a la sentència del Tribunal Suprem, que rebutja que Catalunya, el País Valencià i les Balears es comuniquin en català. L'alt tribunal confirma així la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia de València que va valorar que la Generalitat Valenciana «no era competent» per a decidir si usava exclusivament el valencià «amb les comunitats del mateix àmbit lingüístic».

El diputat, en aquest sentit, ha remarcat que des de MÉS per Mallorca «no estan d'acord i no la comparteixen». «És un fet científic que estem davant la mateixa llengua, que és la catalana. Cap tribunal pot negar aquest consens científic», ha conclòs.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.