cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Vidal reclama a la ministra Maroto polítiques contra les grans cadenes estrangeres «que ataquen el petit i mitjà comerç»

El senador de designació autonòmica de les Illes Balears Vicenç Vidal, de MÉS per Mallorca, ha participat a la compareixença de la ministra espanyola de turisme, indústria i comerç, Reyes Maroto, plantejant-li una bateria de qüestions.

Vidal ha anunciat «la necessitat d'un pla de reindustrialització urgent per a les Illes Balears». «Deixar de dependre del turisme també és això», ha remarcat. En aquesta línia, Vidal ha remarcat que el Règim Especial per a les Balears, el REB, «no és un caprici» i ha demanat a Maroto que «convenci la ministra de finances Montero» de la necessitat del REB i un finançament just per a les Balears.

Pel que fa al comerç, el senador ha recordat que les Balears són la segona comunitat de l'Estat on més han disminuït les vendes i que lidera, amb diferència, la caiguda de l'ocupació al sector durant el confinament. Vidal ha reclamat «protegir els treballadors i evitar més tancaments amb suport als lloguers, a la digitalització, la internacionalització i els crèdits ICO així com menys Amazon i més llibreries -i tot tipus de petit comerç- de proximitat». En aquest sentit ha proposat «una legislació realista que peni les grans cadenes de capital estranger que ataquen el nostre teixit comercial».

Pel que fa a la indústria turística, ha reclamat «que es paguin els ERTO ja i que es prolonguin fins al desembre». «És essencial que a un model empobridor i depredador com el que tenim se li faci fer un gir total cap a la diversificació».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.