PSIB, MÉS i Podem reclamen deixar fora de les ajudes empreses amb operacions a paradisos fiscals
PSIB, MÉS per Mallorca i Unides Podem han presentat aquest divendres una proposició no de llei (PNL) conjunta amb la qual demanen deixar fora de les ajudes per la crisi del coronavirus a empreses registrades en paradisos fiscals o amb operacions vinculades a societats en aquests països.
En concret, reclamen que aquestes empreses «no siguin elegibles per a cap dels programes d'ajuda, inclosos préstecs i avals», segons el text de la proposta.
També demanden excloure a empreses que hagin fet «un canvi de domicili fictici» per a tenir accés a programes d'ajuda; i sol·liciten revisar i actualitzar la llista de paradisos fiscals per a garantir el compliment dels dos punts anteriors, de manera que les ajudes siguin «efectives, justes i solidàries amb les empreses responsables fiscalment».
En l'exposició de motius, els tres partits recorden que la Unió Europea elabora «una llista negra de paradisos fiscals» que els Estats utilitzen de referència, però no està «coordinada» amb les llistes pròpies que utilitza cada país.
«La realitat és que els estats de la UE varen acordar i donar per bons els seus compromisos de transparència, els mateixos que han acabat incomplint», denuncien. A continuació, afegeixen que s'estima que a l'Estat espanyol «les 35 companyies de l'Ibex acumulen fins a 805 filials de paper, entitats instrumentals o financeres que s'utilitzen per a moure diners en paradisos fiscals».
Els tres partits recalquen que alguns països europeus, com Dinamarca, Polònia i França, «han dit basta a l'evasió fiscal»i han introduït limitacions perquè aquest tipus d'empreses no puguin accedir a les ajudes.
També a Illes Balears
- Ha mort Manel Domenech, incansable lluitador per la Llibertat i la República
- Indignant: Les Illes Balears i el País Valencià es queden sense el nou canal en català de RTVE
- Damià Pons: «Sempre ha estat el teu amor a Mallorca i a la seva gent el motor que ha determinat les teves passes en el món de la política»
- La Marina de Llucmajor, sacrificada per un megapolígon industrial fotovoltaic
- Tot a punt per a la Diada per la Llengua més reivindicativa: «No es pot agredir impunement la llengua, el territori i la memòria d’un poble»
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
O és que actualment hi reben beneficis de l'erari públic aquestes empreses amb seu a paradissos fiscals? Quina presa de pèl a la ciutadania. Quina merda de sistema corrupte hem de patir en ple segle vint-i-ú! Quin oi!