algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
13°

MÉS demana la derogació de l'article 135 de la Constitució espanyola per a prioritzar la despesa social

El coordinador de MÉS per Mallorca, Antoni Noguera, ha demanat aquest dimecres la derogació de l'article 135 de la Constitució espanyola que a l'estiu de 2011 varen pactar PP i PSOE per a recollir el principi d'estabilitat pressupostària i prioritzar el pagament del deute públic. Segons Noguera, «davant una situació com la que vivim, ara no podem prioritzar el pagament del deute abans que les necessitats socials». En aquest sentit, Noguera recorda que després de demanar «blindar» drets socials com la sanitat, «cal garantir que aquests no es vegin minvats per l'obligatòria estabilitat pressupostària».

És més, Noguera insisteix en «no repetir errors subordinant l'interès general als interessos de les elits financeres i grans corporacions a través de l'article 135. Urgeix derogar-lo ja que les necessitats de la gent sempre han d'anar primer».

De fet, el coordinador ecosobiranista lamenta que, precisament, els ajuntaments com a institucions que estan més prop de la ciutadania, no puguin tenir la capacitat d'invertir en els seus veïns per mor d'aquest article. Segons Noguera, la reforma pactada pels dos grans partits «suposa un atemptat contra l'autonomia de les administracions i posa en greu risc el manteniment de serveis essencials com la sanitat o la protecció social».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 4 anys

Per això.mateix ho deia, Guillem.Res del que han modificat per les seves conveniències té cap valor moral, ni polític, ni molt manco legal i constitucional. Només son mangarrufes.

Valoració:0menosmas
Per Xaume, fa mes de 4 anys

Però contaven amb el vistiplau del excel.lentíssim sr. BALNEARIUM, URINARIUM o con se digui.

Valoració:1menosmas
Per Guillem, fa mes de 4 anys

Benvolgut M, el PSOE i el PP modificaren la constitució sense pactar res amb la resta de Partits polítics.

Valoració:3menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

Si la constitució espanyola va ser un consensus entre tots els partits, tots els articles que s'afegeixen, se deroguen o se modifiquen a porta tancada, sense ni tan sols passar pel Parlament i ni molt manco tenir el vist i plau de la ciutadania, no deven ser constitucionals, ni tan sols serien vàlids.

Valoració:4menosmas
Per tot previsibilitat, fa mes de 4 anys

Balearium està demanant a crits qualcun article nou a la constitució que permeti arrambar més doblers i d´una manera més fàcil vers els comptes corrents personals.
Jo vot que no.

Valoració:2menosmas
Per Balearium, fa mes de 4 anys

Estan estos como para pedir derogaciones en la Constitucion.

Valoració:-4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente