cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
21°

[VÍDEO] Les JSIB reclamen un cap d'Estat triat per la ciutadania i llancen la campanya #Imprescindibles14A

Com cada any en l'aniversari de la proclamació de la Segona República espanyola, Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) veu la necessitat de destacar la «profunda incongruència» que suposa que el cap d'Estat sigui hereditari.

«L'últim mes de confinament ha posat a prova totes les nostres institucions i ens ha generat una finestra única per a valorar aquelles que són imprescindibles per a mantenir l'estat de benestar i quins no estan a l'altura», afirma Ares Fernández, secretari general de l'organització juvenil. «Per això, sota la campanya #Imprescindibles14A, retem homenatge a totes aquelles persones i col·lectius que veritablement fan gran a aquest país».

Sota el lema #EsHoraDeElegir i #Imprescindibles14A, les Joventuts Socialistes de les Illes Balears a més de sumar-se a la campanya estatal de les JSE amb la voluntat de fer una reflexió sobre la necessitat de democratitzar la figura del cap de l'Estat i elevar-la als nivells de legitimitat i transparència que han d'imperar en qualsevol institució pública, reivindiquen les professions que han estat el motor d'aquest Estat al llarg d'aquest temps de confinament a través d'un vídeo en el qual ha participat la militància des de les seves cases.

«Molts sectors tradicionalment infravalorats s'han vist imprescindibles en el manteniment del dia a dia enfront de la pandèmia de la Covid-19. L'estat modern és un engranatge complex, compost per milions de conciutadans i conciutadanes els noms i els cognoms de les quals no figuren en les portades dels mitjans de comunicació però que exerceixen tasques fonamentals. D'aquesta crisi traiem una fe renovada sobre el públic i la importància d'un estat del benestar sòlid, l'orgull de veure com la classe treballadora ha reaccionat amb fermesa, solidaritat i empatia davant aquesta crisi, però també ens obliga a preguntar-nos si la monarquia ha estat o pot estar a l'altura del país que hem de reconstruir entre totes». han explicat.

El debat sobre la forma de l'estat a Espanya està més vigent que mai i per a Joventuts Socialistes el punt de partida és clar: tots els llocs de responsabilitat pública de l'Estat espanyol «han de triar-se democràticament i han d'estar subjectes a una avaluació periòdica».

«Mantenir una institució antidemocràtica i anacrònica com la monarquia, que nega el principi d'igualtat de gènere que consagra la nostra Constitució i reclama la ciutadania, és una discriminació única en l'ordenament constitucional espanyol i que sens dubte és totalment impròpia d'un país modern com Espanya», han remarcat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per sebastià, fa mes de 4 anys

I més de la meitat de politics, cobrant tot el que poden cobrar, amb cotxes oficials i protecció policial, encara que sigui sense mereixements ni justificacions, també son, no només prescindibles sino que son TOTALMENT INNECESSARIS.
Només cal veure i comparar paisos amb quasi be el doble de població i menys de la meitat de politics.
I sense els gastos de la casa real amb 70 cotxes...el pais de les meravelles, vaja, però aixó sí, només per als privilegiats i les seves rèmores.

Valoració:-2menosmas
Per Bernat, fa mes de 4 anys

Canviar un rei per un president de república espanyola? Per què? Perquè ens espoliïn i colonitzin lingüísticament igual, però "más fino"? No gràcies! M'estim més un bon borbonarro, que és una màquina de fer independentistes. No caiguem en el parany, INDEPENDÈNCIA!

Valoració:-2menosmas
Per Evident, fa mes de 4 anys

Es reclamen coses de justicia!
Qui no ho vol veure en dur fins el coll...

Valoració:0menosmas
Per I tant!, fa mes de 4 anys

En el cas d'Espanya, prescindir de les forces militars seria molt recomanable.

Valoració:2menosmas
Per espolier, fa mes de 4 anys

Les forces militars són prescindibles

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente