nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Pedro Sánchez se'n va a la guerra

Què pretén Pedro Sánchez militaritzant la crisi provocada pel coronavirus covid-19? Quin objectiu té parlar, de manera deliberada i repetida, de 'guerra', 'enemic', 'camp de batalla'..? Pretén incomodar els seus socis de govern? Aspira a que les formacions antimilitaristes que li donen suport, li retirin?

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha comparegut aquest diumenge després d'una altra reunió telemàtica, per cinquè diumenge consecutiu, amb els presidents de totes les comunitats autònomes.

Sens dubte, allò més destacat de la compareixença ha estat el llenguatge volgudament i repetidament bèl·lic que ha usat de principi a fi de la compareixença.

Sánchez ha usat expressions com: «No podem deposar les armes, el que hem de fer és continuar combatent»; «fins a vèncer en aquesta guerra»; «Aquest enemic s'ha proposat arrabassar vides i triturar el teixit econòmic i social»; «Estam immersos en una guerra total que ens incumbeix a tots»; «Quan guanyem aquesta guerra, necessitarem totes les portes per a vèncer la postguerra».

El discurs exageradament bèl·lic de Sánchez contrasta amb el del president alemany, Frank-Walter Steinmeier, que aquest mateix diumenge ha dit: «Aquesta pandèmia no és una guerra. Les nacions no s'enfronten a les nacions, ni els soldats contra els soldats. Més aviat és una prova de la nostra humanitat. Treu el millor i el pitjor de la gent. Mostrem-nos el millor de nosaltres».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Una altra volta de pern des règim del '78

Valoració:0menosmas
Per sebastià, fa mes de 4 anys

Que hi vagi. Després ja li enviarem les armes.
Per mí, és la incapacitat manifesta d'un Gobierno que vol servir a dos senyors, o nedar i guardar la roba, vaja.
Ara només hauria de dir com l'inefable Jorge Campos : "quan guanyem nosaltres..." o sigui, amb majoria es faria el que volem i todo el mundo quieto.

Valoració:7menosmas
Per Fa molt mal efecte, fa mes de 4 anys

Els militars i forces de l'ordre, s'han fet els amos del gabinet de la crisi del Covid i dónen la sensació d'inseguretat i d'haver tornat al temps de Franco, fet que no li fa gens de bé ni als sanitaris ni als governants.
Qui ha manat que se faci aixi sigui la senyora Robles, o sigui el Cap de les Forces Armades, s'ho hauria de repensar, perque fa molt mal efecte, més tenint en compte que se tracta d'una nació que va patir un cop d'estat amb el tedultat de quaranta anys de dictadura.

Valoració:8menosmas
Per who, fa mes de 4 anys

spain is in medieval age.

Valoració:15menosmas
Per Margalida, fa mes de 4 anys

El missatge subliminal belicista que envien els del Govern del PSOE i Podemos és brutal, impropi de partits que volen fer creure que són progressistes i de l'escenificació de les rodes de premsa no en parlem. Si fa no fa com ho farien els de VOX.

Valoració:14menosmas
Per L'utorida incompetente, fa mes de 4 anys

Deu ser que a les guerres ja es dona per suposat que morira molta tropa?. Perdonau-me, pero no puc evitar pensar que aixo s'assumeix en "benefici" de coses com l'economia.

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente