algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

[VÍDEO] Yllanes intervé en català al Parlament, però Jaume Font insisteix a parlar-li en castellà

El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, sembla que, a la fi, s'ha decidit a parlar habitualment en català quan exerceix el seu càrrec, i, per tant, adaptar-se a la Llei.

Les darreres compareixences davant la premsa després dels consells de Govern, ho ha fet així. També aquest dimarts en les seves intervencions en el Parlament.

Però Yllanes es va trobar amb la situació surrealista i xocant, en la que es troben molts de no catalanoparlants quan fan la passa de parlar català: el seu interlocutor ignora l'esforç i els continua parlant en castellà.

Aquesta situació, amb tots els agreujants possibles, és la que es va viure aquest dimarts en el Parlament. El portaveu d'El Pi al Parlament i president del partit, Jaume Font, va formular, en castellà, una pregunta sobre les relacions del vicepresident del Govern amb el vicepresident del govern espanyol. Yllanes li va contestar breument en català. Font va repreguntar, una altra vegada en castellà i Yllanes, una altra vegada, aquesta més extensament, va respondre en català.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Tomeu, fa mes de 4 anys

Ido ara que domina el catala, ja por començar a xerrar en mallorqui

Valoració:-6menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 4 anys

Algú s'ha fixat en Jorge Campos, que arriba per darrera? Puntualment és informat a cau d'orella pel seu company de seient, de tan "satisfactòria" anomalia. Mirau la cara de profunda satisfacció i befa que en fa. Només ens faltava això! Senyor Font, esperam una rectificació immediata en les seves properes intervencions i unes disculpes al poble de Balears. No té cap motiu per traduir-se per ningú. Ni per Yllanes, ni per Campos, ni per cap altre. Encara el criticaran pel seu "mal castellà". Ben igual que han fet amb en Miquel Montoro. No els doni aquest greix.

Valoració:3menosmas
Per Nofret, fa mes de 4 anys

El Sr. Font, no va abandonar les files de les dretes castellano-mallorquines per voluntat pròpia, va ser expulsat del PP per part del Sr. Bauzà. No era, ni es defensor de la llengua catalana, per ell tant l’hi fa, simplement juga un paper de conveniència que l’hi va bé i l’hi dona vots.

Valoració:16menosmas
Per jon, fa mes de 4 anys

@pregunto,allò més natural al parlament de les illes Balears,és que es parlin les llengues naturals.Per exemple,el formenterer,s,eivissenc,es menorquí,es pollençi,sulleric,felanitxer,i el panet,per exemple.

Valoració:-7menosmas
Per idò sí, fa mes de 4 anys


Realment surrealista, però no insòlit. Altres casos han passat, entre forasters que tenen la deferència de voler integrar-se i mallorquins beneits que no els ho volen consentir. Enhorabona, Sr Yllanes!

Valoració:20menosmas
Per Astorat!, fa mes de 4 anys

???!!!!

Valoració:1menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

Senyor Font: Li recordaré que el senyor llanes no és beneit, que és un jutge en excedència i que no té cap problema a l'hora d'entendre i de parlar en Català.
A jo Jaume Font m'agrada, perque s'explica amb un llenguatge molt senzill i col.loquial amb la finalitat de que l'entengui tothom, però aquest pic s'ha passat d'explícit.

Valoració:5menosmas
Per Xaume, fa mes de 4 anys

I d'un senyor que se nom JAIME FUENTE, que se pot esperar?

Valoració:3menosmas
Per Lluis Felipe Lorenzo, fa mes de 4 anys

Aquests son dels casos mes discriminatoris contra els peninsulars i com a Font hi ha multa gent que no vol compartir la llengua amb un foraster. Aquí Font ha intentat evidenciar que Podemos no es un partit mallorquí i hi hagut Boomerang. En tot cas, per dir "financiamiento" I no "financiación" millor que no ho torni a fer. Sol passar que qui no estima la seva llengua, no n'estima cap.

Valoració:17menosmas
Per I tant!, fa mes de 4 anys

Urooo! El senyor Illanes s'esforça per donar exemple i el senyor Font li xerra en Castellà i el tracta com si fos un foraster que ha acabat d'arribar aqui. No anam ni amb rodes.

Valoració:28menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente