muy nuboso
  • Màx: 10°
  • Mín:
10°

Més per Menorca es reivindica com el partit de l'esquerra verda i ratifica Damià Moll com a Coordinador General

Imatge de la nova executiva de Més per Menorca amb els convidats al 2on Congrés.

Més per Menorca

Més per Menorca anirà més enllà de l'ecologisme tradicional i combinarà lluites més clàssiques a favor del territori amb l'ecologisme de nova fornada que propugna «una transformació ecològica de l'actual sistema econòmic i lluita contra el canvi climàtic».

El partit menorquinista ha aprovat una nova Ponència Estratègica en el marc del 2n Congrés, celebrat aquest dissabte a Ferreries, que veu en l'ecologisme la principal eina de transformació econòmica i social. En aquest document, Més per Menorca considera que és necessari donar una «resposta local a la creixent insostenibilitat social, ambiental, econòmica i política del sistema global».

Damià Moll, ratificat Cordinador General del partit –càrrec que assumeix «amb molta il·lusió»–, ha recordat que a Menorca, «no hi haurà prosperitat econòmica sense protecció del territori, de la mateixa forma que no hi haurà progrés econòmic si no som capaços d'assegurar la sostenibilitat ambienta».

En aquest sentit, la ponència aprovada apunta que la lluita ecologista del partit ha de tenir un plantejament «transformador i plenament social: les mesures que vagin encaminades a la transformació del model productiu no poden oblidar, en cap cas, la classe treballadora ni els països empobrits».

«Cal insistir en la diversificació econòmica de Menorca, en el desenvolupament de l'ecolonomia del coneixement, en les polítiques actives d'ocupació, el cooperativisme, però també mesures de redistribució de la riquesa com la fiscalitat verda o la luita contra la precarització laboral: Més per Menorca no ha de tenir por de denunciar les condicions precàries sota les quals es troba sotmesa la classe treballadora menrquina sota el monocultiu del turisme», incideix la Ponència.

Reforçar la relació amb els sindicats i entitats, com les Kellys, i implicar-se en les seves lluites és un altre dels reptes de Més per Menorca de cara als pròxims anys.

Nova executiva

El 2n Congrés també ha servit per escollir una nova Comissió Executiva, que compta amb 11 membres. A banda de Damià Moll com a Coordinador General, Eduard Riudavets ha estat elegit Secretari d'Organització; Josep Castells tindrà el càrrec de Secretari de Finances; i Damià Coll serà el Secretari d'Actes. També s'han triat quatre vocals: Raquel Marquès, Helena Vílchez, Patrícia Font i Catalina Ferrer. Els tres membres restants han estat nomenats pels tres partits que formen Més per Menorca: de part d'Esquerra Republicana, Joan Giménez; en representació del PSM, Miquel Àngel Maria; i de part d'IVMe-EQUO, Raúl Escandell.

Val a dir que el Coordinador General ha rebut un 82% dels vots i que ha destacat la presència de joves al Congrés, que han volgut donar suport al projecte de «l'esquerra verda de Menorca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.