algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.88°
12°

El Pi reclama al govern de Sánchez que en tres mesos derogui la polèmica Llei Montoro

La portaveu d’El Pi al Consell, Xisca Mora, reclamarà al plenari d'aquest dijous que el govern de Sánchez derogui en el termini de tres mesos la polèmica Llei Montoro que no permet als ajuntaments sanejats disposar dels doblers acumulats a les entitats financeres. Mora ha dit que «es calcula que a Balears, els consistoris tenen estalviats als bancs i caixes prop d’uns 600 milions d'euros».

En aquest sentit, ha apuntat que «molts batles no poden tirar endavant determinades polítiques per estar lligats de peus i mans per la Llei Montoro i en aquest moment hem arribat a l’absurda situació que no només no es poden invertir aquests recursos i estalvis sinó que resulta que acumular els doblers suposa també un cost econòmic». En concret, la portaveu d’El Pi al Consell ha recordat el cas de l'Ajuntament d'Alcúdia «que té uns 87 milions d'euros que no pot tocar i a més que aquest any haurà de pagar uns 400.000 euros en benefici de les entitats bancàries».

Mora ha explicat que també exigirà al govern de l’Estat que impulsi mecanismes econòmics de compensació per cobrir els costs que puguin tenir o hagin tengut els ajuntaments i ens locals per haver d'acumulat doblers a les entitats financeres. D’altra banda, la formació debatrà una altra moció on demanarà que s’atorgui un ajut de 50.000 euros a l’Ajuntament de Manacor per potenciar la gestió i la programació del Teatre de Manacor. Mora ha afirmat que «a petició d’El Pi, el 2018 ja es va contemplar i el 2019 el govern d’esquerres el va retirar i tampoc s’ha inclòs en els pressupostos del 2020».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.