nubes dispersas
  • Màx: 17.55°
  • Mín: 8.69°
17°

Podem considera que la sentència és «desmesurada» però que «s'ha d'assumir»

El PSIB-PSOE vol expressar el seu màxim respecte a les resolucions judicials sobre Catalunya i en relació a la sentència del procés coneguda avui. Tal com ha explicat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, la sentència confirma que “la separació de poders, el sistema judicial i l’Estat de Dret al nostre país funciona i és garantista”.

Per a la portaveu socialista, “és el moment de tornar a les vies del diàleg, el consens i la política entre el Govern d’Espanya i la Generalitat de Catalunya, com sempre hem defensat des del PSIB-PSOE”.

En aquest sentit, Cano ha insistit en què “la nostra postura sempre ha estat la mateixa: estam davant un problema polític que necessita de solucions polítiques”.

Així i tot, Cano ha assegurat que els socialistes “apostam per la centralitat, la calma, el debat serè i el diàleg per arribar a una solució que representi a la majoria dels catalans i les catalanes”.

Per això, la portaveu parlamentària socialista ha fet una crida “a la calma, a la responsabilitat i a avançar en la resolució d’un conflicte territorial que persisteix, des del diàleg i la política”.

El portaveu d'Unides Podem al Parlament, Alejandro López, ha expressat aquest dilluns que la sentència del Procés (que condemna als presos polítics catalans a penes de fins a 13 anys de presó) és «desmesurada i que no aprofundeix en el fons del conflicte».

Així ho ha manifestat el portaveu de la coalició en una roda de premsa al Parlament, on ha argumentat que en els fets que es jutgen «no va haver-hi violència», per la qual cosa la seva formació aposta per «fomentar el diàleg i abordar el conflicte de manera política».

No obstant això, ha esmentat que «tothom ha de respectar la llei i assumir la sentència». «Hi ha una ferida emocional, que la irresponsabilitat d'alguns partits polítics ha agreujat. Sens dubte, cal tenir altura política i responsabilitat, sobretot en qüestions que afecten tants milions de persones, toca intentar arreglar els ponts que s'han romput en aquests últims temps», ha afegit el diputat criticant l'ús del judici de manera política».

«Des d'Unides Podem intentarem contribuir a fomentar el diàleg, enfront de la irresponsabilitat de les dretes, i d'un PSOE sembrant el dubte sobre l'aplicació del 155 a Catalunya de manera irresponsable i electoralista», ha finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per guillem, fa mes de 4 anys

Les esquerres espanyoles, no han entès la qüestió i per tant no poden donar una resposta adequada. No es tracta de un conflicte entre catalans, ni tant sols de catalans amb Espanya. Es tracta de democràcia, de les regles de joc, de poder prohibir a un Parlament Democràtic que pugui tractar qualsevol dels temes que consideri oportuns i de que un Govern elegit democràticament, pugui decidir sobre que i com consultar a la seva ciutadania, a la qual representa. Si PODEMOS i altres esquerres d’arreu de l'estat espanyol, no entenen aquesta situació, son part del problema i no de la solució.

Valoració:1menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Nedar i guardar la roba... o, no es pot servir a dos senyors,... definicions de gent pussllànims (cagats, vaja)

Valoració:5menosmas
Per Jaume, fa mes de 4 anys

Aquest Alejandro López no hi anirà mai a la presó, no importa que ho espereu, complirà la llei, res de desobediència, no fos cosa de la inhabilitació i perdre la paga.

Valoració:6menosmas
Per Maria, fa mes de 4 anys

Per què s'ha d'assumir una sentència injusta? Però de què van aquests bàmbols de Podemos?

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente