nubes dispersas
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.98°
11°

Armengol davant el 10N: «El fantasma de la dreta i l'extrema dreta és real i governa a molts llocs»

Imatge del Consell Polític del PSIB celebrat aquest dissabte. | PSIB-PSOE

La secretària general del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat, durant el Consell Polític dels socialistes balears celebrat aquest dissabte, que el 10 de novembre hi hagi més mobilització que mai perquè «el fantasma de la dreta i l'extrema dreta ja no és tal, sinó que és real, estan governant i les polítiques que apliquen són ben reals».

Unes polítiques, ha emfasitzat Armengol, que afecten «el cor i la butxaca dels més febles, de la classe mitjana, dels joves i dels pensionistes», tal com ja està passant «a Andalusia, Madrid i allà on governen». En contraposició, ha exposat Armengol, el PSOE «és un partit d'esquerra, progressista i que sap defensar els drets dels més vulnerables» des de «l'ecologisme i el feminisme».

Per això, ha insistit, «és més necessari que mai» que el 10 de novembre «guanyem i bé les eleccions» perquè «necessitam un govern sòlid i estable amb el qual compartir el full de ruta de progrés que ja tenim traçat per a les Balears». «Espanya duu paralitzada cinc anys i no podem seguir en l'interinatge», ha recordat Armengol.

El PSIB-PSOE afronta aquesta nova cita electoral en una situació institucional «millor que mai i, per tant, amb més responsabilitat que mai», ha exposat la secretària general. No obstant això, també ha insistit amb el fet que aquesta campanya serà «breu però intensa, plena d'emocions, il·lusions i compromís, pensant en tot moment en la gent a qui volem servir».

La secretària general, així mateix, ha destacat que, per als socialistes, «és una alegria anar a votar», perquè «hem lluitat la democràcia» i ha recordat la força del partit, precisament, quan «ens toquen el cor i les estranyes», per exemple, «quan es defensa que un dictador hagi d'estar a un mausoleu amb honors públics». «No podem mirar el futur si no tenim ben tancat el passat», ha asseverat.

Armengol també ha posat exemples més recents i en altres àmbits, com per exemple les mesures preses per mitigar els efectes de la caiguda de Thomas Cook. «Hem estat capaços, des de les institucions i amb la societat civil, de prendre mesures immediates per pal·liar els efectes negatius, sobretot per als treballadors i treballadores», ha dit.

«La gent confia en el PSIB-PSOE, sap de la nostra coherència i sap que no defraudam», per això ha demanat a la ciutadania que surti a votar el 10 de novembre, perquè «tenim una oportunitat més per tirar endavant un projectes de progrés» i és ara quan «toca avançar més que mai».

«Ens hi jugam el mercat laboral, la lluita contra el canvi climàtic, una societat més inclusiva, els drets de la ciutadania, el model territorial, un nou finançament autonòmic, el desplegament del REB o l'aprovació del règim fiscal», ha conclòs la secretària general.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Biel, fa mes de 4 anys

Són els que signen convenis per impartir religió islàmica als centres públics; els que reclamen clandestins...són aquests (els "polítics" si així es poden anomenar) que patim que demanen a crits la ultradreta. Ningú més responsable que ells, que ens han destrossat i islamitzat la societat.

Valoració:0menosmas
Per torniola, fa mes de 4 anys

Tú si que fas sa torniola. Com sempre, es capigrany de petita volada sense fotre res.

Valoració:4menosmas
Per Cosme, fa mes de 4 anys

Sebastià, quina nòmina cobres com a professional del PSOE? Vés a cagar-la a la via!

Valoració:1menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Amb tots els respectes, mentre hi hagi una "oposició" tan acomodada, poc preparada, i ben disposada a consentir les barbaritats i els excessos fent-se, l'orni i el desentés com feu vosaltres, tenim la "democràcia orgánica" que va deixar el dictador atado y bien atado, per temps. Sort que ja hi estem posant fil a l'agulla. Amb vosaltres o sense vosaltres.

Valoració:4menosmas
Per Maria, fa mes de 4 anys

Ella, és clar, es deu considerar d'esquerra, però objectivament el PSOE va renunciar a la república, al socialisme i al dret d'autodeterminació fa anys. Si això és ser d'esquerra... El que hi ha és molt de rostre i molt de professional del PSOE que no tendria on caure mort si deixàs de percebre el sou institucional.

Valoració:9menosmas
Per M, fa mes de 4 anys

Governa la ultra dreta, perque no teniu valor, per il.legalitzar la, malgrat sobrin les raóns. O també perque amenaçar amb aquesta bubota vos dóna vots a voltros.

Valoració:8menosmas
Per jbm, fa mes de 4 anys

Certament, té raó: actualment s'extrema dreta governa el gobierno d'Espanya, per exemple. (tenint en compte que en Pedro Sánchez no ha volgut derogar ni sa llei mordaça, ni sa reforma laboral del 2012, ni garantir es poder adquisitiu de ses pensions públiques, .... i que sembla que ja no s'en recorda d'allò que va dir en dues ocasions: que s'hauria de reformar es codi penal espanyol perque lo que havien fet es polítics catalans fos delicte - cosa que implica, necessàriament, que, de moment, no han fet cap delicte).

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente