nubes
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
14°

[VÍDEO] Castells a Armengol: «Si Paula Rotger hagués estat discriminada per un motiu que no fos la llengua, vostè hagués estat la primera en posar-se al capdavant de la protesta»

El diputat de Més per Menorca Josep Castells ha demanat aquest dimarts a la presidenta del Govern, Francina Armengol, quines actuacions du a terme l'Executiu per a protegir les persones que veuen vulnerats els seus drets lingüístics.

«Hi ha un clima creixent a nivell de tot l'Estat d'animadversió i menyspreu cap a la llengua catalana que està donant lloc a una sèrie de situacions de discriminació que pateixen els ciutadans de les Illes Balears pel sol fet de parlar en català», ha exposat Castells.

A més, ha fet referència al cas de discriminació lingüística patit per Paula Rotger a l'aeroport de Palma. «Darrerament hem conegut el cas preocupant de Paula Rotger que s'enfronta a tot una sèrie de represàlies per part de les forces de seguretat de l'Estat pel fet d'haver emprat el català a l'aeroport de Palma». I ha remarcat que el Govern no pot ser indiferent. Per això, Castells li ha demanat a la presidenta quines mesures pensa prendre per a garantir aquests drets lingüístics i concretament si pensa posar en marxa l'Oficina de Drets Lingüístics.

Francina Armengol ha argumentat que el Govern està compromès en la defensa de «tots els drets dels ciutadans de les Balears» i que continuen treballant en aquesta línia. Sobre la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics ha explicat que la proposta es troba encara al consell consultiu.

Sobre el cas concret de Paula Rotger ha explicat que va ser atesa per part de la secretaria autonòmica de Política Lingüística. «Per tant, tots els drets són garantits», ha remarcat Armengol.

El menorquinista li ha respost amb contundència: «Si Paula Rotger hagués estat discriminada per qualsevol altre motiu que no fos la llengua, vostè hagués estat la primera en posar-se al capdavant de la protesta». «Pens que hem de donar la importància que pertoca a les discriminacions per llengua», ha finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Casandra, fa mes de 4 anys

N´Armengol continua decebent a molta gent...
Que comenci a mirar on ha de fer el jaç...

Valoració:6menosmas
Per Andreu Camafort, fa mes de 4 anys

Sa llengua catalana és nostre carnet d´identitat. Que ningú el minusvalori ni el trepitgi, i tothom el respecti.

Valoració:7menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Francina Armengol ha argumentat que el Govern està compromès en la defensa de «tots els drets dels ciutadans de les Balears» i que continuen treballant en aquesta línia. Sobre la creació de l'Oficina de Drets Lingüístics ha explicat que la proposta es troba encara al consell consultiu.
Doncs precisament és d'aixó que ens queixem, mestressa, d'aquesta manera de treballar, que és el que li ha dit el Sr Castells i que vosté ho arregla contestant naps per cols. I l'Oficina de Drets Lingüistics, el més calent encara està a l'aigüera pel que es desprén de la seva resposta, o sigui, treball nul.

Valoració:13menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Primer puntualitzar que s'animadversió no és cap a sa llengua catalana sinó cap a sa comunitat humana catalanoparlant, que és agredida en es seu propi territori. Poder parlar en sa teua pròpia llengua, sa des teu país, no és un dret lingüístic sinó un dret humà com es altres, com es que tenen ses dones, es negres o es homosexuals. I, efectivament, com hauria actuat n'Armengol si s'hagués tractat, per exemple, d'haver de pagar un suborn o d'accedir a determinat favor sexual i no de no expressar-se en català sinó en castellà? Veritat que mos sembla aberrant que hi hagués un temps en es Estats Unnits que es negres havien de cedir determinats seients des autobusos pes blancs? Mos ho sembla ara, però hi hagué d'haver-hi gent com na Rosa Parks o altres que s'hi posaren i s'hi arriscaren, perquè ara mos ho sembli, eh, senyora Armengol? Ara estam en sa tessitura que una ciutadana, sa nostra particular Rosa Parks, es veurà obligada a desfer-se de tot es seu patrimoni per haver de fer front a una multa per motius que no es volen comprovar que es produïssin. Hauria pogut ser qualsevol de naltros i pot tornar a ser-ho o mos haurem de tallar sa llengua a partir d'ara. Així de greu s'ha posat sa cosa, ara

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente