nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Les esquerres rebutgen la decisió de prescindir del coneixement de català per a dirigir l'ICIB

Per contra, els partits de dreta i extrema dreta han aplaudit la decisió del PSIB

Els grups parlamentaris El PI, MÉS per Mallorca i MÉS per Menorca han considerat «imprescindible» el català com a requisit per a dirigir l'Institut d'Indústries Culturals de les Balears (ICIB) després que en les bases de la convocatòria, publicades en el Butlletí Oficial de les Balears (BOIB), es consideri la llengua un mèrit. Sobre això, la portaveu del PSIB al Parlament, Sílvia Cano, ha justificat que «s'ajusta a la legalitat i a les normes i és el que s'exigeix en tots els alts càrrecs del Govern».

En declaracions als mitjans aquest dimecres després de la Junta de Portaveus, el de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha criticat que per a la formació ecosobiranista «la polèmica és que hi hagi polèmica» amb aquesta qüestió i ha assegurat que la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, «ha de rectificar». «No podem passar-ho per alt», ha considerat.

En aquest mateix sentit, el portaveu del Pi, Jaume Font ha defensat que és «imprescindible» tenir el requisit per a ocupar el càrrec i, per part seva, el portaveu de MÉS per Menorca, Josep Castells, ha demanat al Govern «una política coherent». «Impulsarem mesures parlamentàries per a fer que reconsiderin la decisió», ha postil·lat Castells.

Per part seva, la portaveu d'Unides Podem, Esperança Sans, no ha especificat si estan d'acord o no el requisit i ha dit que la seva formació «des de sempre ha defensat la llengua», per la qual cosa «demanaran explicacions» a la Conselleria de l'àrea.

No obstant això, PP, Cs i Vox han celebrat aquesta decisió i, en aquesta línia, el portaveu del PP al Parlament, Toni Costa, ha donat la benvinguda al PSIB per considerar el català com a mèrit en l'Administració Pública.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ,,,,,,,,,, fa mes de 4 anys

Aquesta és la seva cultura.Menystenir la llengüa pròpia de la terra.Molt llastimós.

Valoració:6menosmas
Per P, fa mes de 4 anys

I, encara hi haurà algú que estimi Mallorca i la nostra llengua, que voti al PSOE a les properes?
Esper que vegin que psib és un apèndix a ses ordres d'Espanya.

Valoració:7menosmas
Per SOMA, fa mes de 4 anys

QUE VOLEN AQUESTA GENT...!!!???
Professionals de la poltrona.

Valoració:11menosmas
Per Jaume, fa mes de 4 anys

El PSOE, que és el partit que comanda de veres, ja ha dit que no rectificarà, tot just mèrit, res de requisit. El català a remolc del castellà.

Valoració:13menosmas
Per balearium, fa mes de 4 anys

Derecho a pataleo eso queda, pataleo...

Valoració:-6menosmas
Per lògic, fa mes de 4 anys

És de tota lògica. En quin lloc del món s´ha vist que els mateixos habitants de la seva terra renunciin a fer-se entendre en sa pròpia llengua. Tal cosa tan sols es podia demanar en algun lloc d´Ñ, la retrògrada. En lloc més.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente