cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

PP, Ciudadanos i Vox tornen a carregar contra MÉS pel llaç groc a la façana del Parlament

Al novembre de 2018 ja ho vàrem fer, el partit Ciudadanos ja va registrar un escrit dirigit a la Mesa del Parlament, en què demana «la retirada immediata» del llaç groc que ha col·locat MÉS per Mallorca al balcó d'un dels seus despatxos del Parlament. Al març d'enguany, se'ls va unir en aquesta petició de censura el Partit Popular i el partir d'extrema dreta Vox; aquest darrer va denunciar la presència del llaços grocs a la Junta Electoral.

Des de MÉS per Mallorca varen explicar que no retirarien perquè «representa la pluralitat de la ciutadania». No obstant això, després d'aquestes peticions de censura, la Junta Electoral Provincial va donar a MÉS i al president del Parlament, Baltasar Picornell en aquell moment, un termini de 24 hores per a retirar el llaç groc.

MÉS va substituir aleshores el llaç groc que lluïen els balcons dels seus despatxos al Parlament pel símbol del 'sinsajo' o 'muntagarlaire' de la saga de ficció 'Els Jocs de la Fam', en el to verd clar corporatiu de la formació.

Des d'aquest dimarts, la façana del Parlament ja torna a lluir el llaç groc per a demanar l'alliberament dels presos polítics. El símbol antirepressiu s'ha col·locat aquest dimarts de nou a un dels balcons dels despatxos que ocupen els diputats de MÉS per Mallorca. Precisament, han estat els mateixos diputats els encarregats de retornar-lo minuts abans que s’iniciés a la cambra el nou període de sessions.

Després de penjar el llaç, el portaveu ecosobiranista Miquel Ensenyat va assegurar que el llaç groc és «un símbol de denúncia emparat per la llibertat d’expressió. És una manifestació cívica i pacífica d’una idea. Qui no comparteixi el seu significat té infinites formes per expressar -ho, però mai ocultant o negant l’expressió de qui pensa diferent».

Ara, només un dia després d'haver-lo penjat, l'extrema dreta torna a la càrrega. Vox i Ciudadanos han tornat a demanar a la Mesa del Parlament la retirada del llaç groc. «Pengen llaços i avui se'n d'excursió a Barcelona a retre homenatge a això que en diuen 'presos polítics' i que en realitat són colpistes per molt que s'entestin a defensar-los», ha expressat Vox al respecte.

El Partit Popular, com ja va passar anteriorment, també s'ha unit i ha registrat aquest dimecres una sol·licitud al Parlament en la qual insta el president de la institució, Vicenç Thomàs, a retirar «de manera immediata» el llaç groc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobleret, fa mes de 4 anys

Quina obsessió en prohibir la llibertat d'expressio! Que ja ho deien al Maig del 68 : prohibit prohibir!! Aquestes formaciones fan pudor a naftalina . Ho duen incrustat al seu ADN imperial

Valoració:0menosmas
Per Li agrada sa gàbia, pero no els aucells, fa mes de 4 anys

I el foraster de la foto, si no liagrada com som a les Illes Balears, com aixi nos'en va al seu poble?

Valoració:6menosmas
Per P, fa mes de 4 anys

Si no els agrada, QUE ES FOTIN, que jo els he d'aguantar a ells.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente