muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
17°

Els menors d’edat víctimes de violència masclista tendran un ajut del Govern de 438€

Aquest divendres el Consell de Govern ha aprovat, a proposta de la consellera d’Afers Socials i Esports, el Decret d’ajuts per a persones menors d’edat víctimes de violència masclista o conjugal o entre persones amb una relació anàloga, tal com preveu la Llei de suport a les famílies aprovada ara fa un any.

La normativa estableix que poden rebre aquests ajuts els menors que es trobin en alguna de les situacions següents:

— Quan un dels seus progenitors hagi mort com a conseqüència d’haver estat víctima de violència masclista o conjugal, o entre persones amb una relació anàloga a la conjugal.
— Quan un dels seus progenitors pateixi un grau de discapacitat igual al 33 % o superior com a conseqüència d’haver estat víctima de violència masclista, en cada un dels seus supòsits.

Ajuts equivalents al 80 % de l’IPREM mensual

Aquesta prestació social és complementària a d’altres prestacions del sistema públic. De fet, els infants i joves orfes a conseqüència de la violència masclista perceben un ajut estatal. L’ajut autonòmic que s’ha aprovat avui preveu una quantia mensual de 438,88€, que suposa el 80 % de l’IPREM, que actualment és de 548,60€.

El decret autonòmic va més enllà de l’estatal perquè possibilita que també rebin la prestació els menors víctimes d’aquesta violència que tenguin un progenitor amb un grau de discapacitat del 33% o superior provocada per l’agressió.

En el marc d’aquest decret, s’entén com a relació anàloga a la conjugal la relació de la qual es pugui acreditar la formalització, amb caràcter previ als fets. També s’hi inclouen les parelles en els casos en què, malgrat no haver formalitzat la seva unió, es puguin demostrar una convivència estable abans dels fets i descendència en comú.

Beneficiaris

Els menors víctimes de la violència masclista o conjugal podran rebre aquesta prestació fins que compleixin 22 anys i, excepcionalment, fins que en facin 25 si cursen estudis acadèmics o formatius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per millor, fa mes de 3 anys

Aquí se escribe tal como nos da la gana. Los únicos que pueden terciar en el tema son los responsables del digital.

Tú, fanático donde los haya, no eres nadie para decirnos lo que debemos hacer. Es una verdadera suerte que no "entiendas", lo que escribimos. En el otro periódico de la empresa, editado en lengua castellana desde hace 125 años, hay comentarios en catalán y nadie dice nada. Tal como debe ser.

Por cierto, si quiero hacerlo, puede leer todo el periódico en castellano, pues a la entrada te ofrecen la posibilidad

Valoració:0menosmas
Per No t'entenem, fa mes de 3 anys

Aqui s'escriu en Català.
Per escriue en Castellà hi ha altres publicacions.

Valoració:1menosmas
Per Molt bé, fa mes de 3 anys

Me pareix molt bé, perque els avis o pares d'acollida tenguin una ajuda per criar a l' infant del que s'han de fer càrrec, sense que almenys tengui les necessitats materials cobertes.
Ja bastant pateixen aquestes criatures, perque també si és una família amb pocs recuesos, hagin de passar necessitat.
Enhorabona a Fina Santiago i al seu equip.

Valoració:3menosmas
Per Pep, fa mes de 3 anys

¿Y los niños victimas de la violencia doméstica,que?
¿O es más importante un niño que otro o no tiene las mismas necesidades?

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente