algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

La proposta de Casado que totes les oposicions es facin en castellà obre una nova guerra dins el PP

Fa pocs dies el president del PP espanyol, Pablo Casado, va fer una passa més en la deriva nacionalista espanyolista que arrossega el partit: va proposar que totes les oposicions, no només les estatals, sinó també les autonòmiques i locals hagin de ser, obligatòriament, només en castellà.

Aquesta mesura perjudicaria greument els aspirants illencs que veurien com gent de fora els podria llevar la feina, mentre que molts dels illencs haurien de partir fora per poder trobar feina.

Una mesura tan extremista com la de Casado ha topat amb l'oposició de líders territorials del seu propi partit, com Alberto Nuñez Feijoo, que ja ha dit que per accedir a la funció pública a Galícia és necessari saber gallec i, de fet, en molts llocs de feina de la Xunta, el coneixement de gallec és un requisit.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

Al-lots s'arrós va a grumeons, aquest llicenciat en màster de la gran "haravaca" i després "burro" no és més colló perque no ni ha pus, i/ d'on no ni ha, no en pot rajar/ mirat per es cap bó, va ser una sort que tombás a Santamaria- Ora pronobis, i com está batiat FraCasado (no fray) esper que s'esclat que se pegará el deixi amb offsaid per tota la vida,és més c. de f. que en PPePPe Viñuela.
Així son els líders que han (volen) de conduïr Espanya.
Salut i República Països Catalans, ¡ VISCA LA NOSTRA LLENGUA ! fora aprenents de dictador.

Valoració:2menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

Quin susto. Jo em pensava que els problemes de Ñ eren l'ensenyament, la Sanitat, l'atur, el preu dels lloguers, la precarietat, la llei de dependència, ... i resulta que son els idiomes dels diferents territoris... Óstia tú... No hi entenc res però no anem pas be.

Valoració:4menosmas
Per propos, fa mes de 4 anys

II el poble proposa.- I jo propos tot lo que dius per tu. Lo mateix. Ni mes ni manco.

Valoració:-9menosmas
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

La llengua els molesta i els fa perdre l'enteniment si es que en ténen i que no el demostren, i en canvi, nosaltres hem d'acceptar "l'espanyol" de Felipes Gonsales, Alf Guerras, Zoidos, Rodrigueses Ibarras, Susanas Dies, Sorias, Monteros, Calvos, Sanches Page, ... i tants i tants altres que a mí, també em molesta molt la seva parla i tinc el mateix dret a criticar que ens ho vulguin imposar. Es el colmo.

Valoració:19menosmas
Per Lo nostro., fa mes de 4 anys

I el PP de ses Illes que diu que defensa lo nostro..... no ha fet cap declaracio en Company?

Valoració:17menosmas
Per Ciutadana 2, fa mes de 4 anys

I en Company ben calladet i a acotar el cap en pla senyor i vassall, no?

Valoració:16menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 4 anys

Se hauria de fer una contraproposta, per exemple tots els funcionaris estatals hàgin de conèixer duas llenguas distintas del castellà, i no essent necessari sebre el castellà.
Tots els ciutadans que només parlin castellà se lis obligui aprendre una altra llengua 'espanyola' i que se faci desaparèixer el 'monolinguisme' an els castellans.
Castellà monolingüe no podrà esser ciutadà.

Una altra proposta seria que fossin els castellans obligats aprendre la altra llengua 'espanyola'. I els no castellans no tenguessin la obligació de sebre castellà.

Una altra proposta seria que fos obligatori sebre la llengua on se viu i no essent obligatori sebre la dels altres territoris.

Valoració:10menosmas
Per Custom, fa mes de 4 anys

Biba la dictadura pepera.

Valoració:20menosmas
Per Tivasdan, fa mes de 4 anys

Perquè és un bocamoll, que no sap què diu ni les lleis de cada comunitat. Per a ell, només existeix Madriz i Madriz és Eppppaña. I tots iguals. Quan l'ase va arribar al poder, el primer que va fer va ser decidir que a partir de llavors tots bramarien.

Valoració:27menosmas
Per Pobleret, fa mes de 4 anys

Santiago y cierra España ! i també "vivan las cadenas". Ningún diría que estam en el segle XXI. La dreta cainita i estentissa de sempre

Valoració:24menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente