nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

[VÍDEO] El doctor Mateu entrevista a mister Mateo: Isern ataca la llengua de Mallorca perquè «divideix i discrimina»

Sembla bastant clar que aquesta campanya electoral que s'aproxima serà la més delirant de les que es recorden. Sembla haver-hi una competició per veure qui fa més el ridícul. El candidat del PP a la batlia de Palma ha sumat bastants punts amb una nova i esperpèntica iniciativa.

Isern, no ha tengut millor idea que distribuir per les xarxes virtuals un vídeo en el qual es fa una entrevista a si mateix, amb la peculiaritat que cada un dels dos iserns vesteix diferent i parla una llengua diferent.

El guió no és gaire millor i seria digne d'una revisió psicològica. En la conversa bipolar un dels dos iserns afirma que si surt elegit batle retornarà la imposició del castellà a l'administració municipal.

També afirma que «l'esquerra ha convertit la llengua durant la present legislatura en divisió i discriminació».

Isern opina que «els cartells i programes de festes municipals actualment només s'editen en català i lamenta que s'exigeixi als proveïdors municipals que les seves comunicacions internes siguin en aquesta llengua quan el que els palmesans esperen és que «ofereixin un bon servei».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Sebastià, fa mes de 4 anys

jo li recomanaria que mirés de fer entendre als seus partidaris que millorin el seu idioma i no ens el facin passar per bo, quan els ministres del seu bàndol (155eros) ens el parlen que no son pas pocs, ens deixen caure paraules i frases com "minit.tro" "ecusha" "epesià atencióng" "eppaña" "zomo" quan no diuen "fuimo y noj encontremo", i hajta que "noj marchemo" i anar-hi anant. Aquest és l'espanyol que proposa? A mí, aixó també em molesta i molt i per tan, fareu be de millorar aquest parlar vostre tan palurdo, en lloc de volguer imposar-lo a un altra, que sense haver-lo pogut estudiar a escola, té més voluntarietat, reconeixement i legitimitat. No espero que m'entengui però jo ja li he dit.

Valoració:1menosmas
Per Socias=casta, fa mes de 4 anys

Això és bipolaritat, no?

Valoració:2menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 4 anys

Allò a què aspiram és a que es forasters s'adaptin an es nadius, com passava fa 3 segles (o no tant) i no a s'enrevés com passa ara. I això irrita molt

Valoració:4menosmas
Per escardapenyes, fa mes de 4 anys

Sr. Isern, vosté creu que no poder demamnar -UN CAFË EN LLET- i te diguin, "no lo entiendo" "hábleme en inglés, aleman, italiano etc.pero en catalan no".Si fos -un rebentat de tres caires- ho podría entendre, estam a Mallorca, ¿perqué no va fer el pregó en les dues llenguas? peró no, havia de ser castellá, ¿aixó és defensar l'igualdat de llengues ?.
Sembla que ha agafat l'idea de Risto en lo del sofá, bé, está en el seu dret, peró el nom vertader és ¡sorpresa! "Todo es Mentira " com tot el PP, no m'agrada insultar peró per jo vosté és, un C.de F. com molts mallorquins que reneguen de lo seu.
I com deim aquí /entre poc i massa, se mesura passa /.
Salut i República dels catalanoparlants, que ja ho sabem, xerram, rallam, parlam, enrraonam, peró tots mos entenem,fins i tot eis que només "hablan" cosa que ells no volen fer. (demagògia PePera)

Valoració:8menosmas
Per Pobleret, fa mes de 4 anys

Una película d'en Paco Martinez Soria no té ni la meitat de caspa que aquest vodevil. Sa llengua de ca nostra mai será sa forastera, Capisci? Comprenez vous? Do you understand?

Valoració:9menosmas
Per Rudi, fa mes de 4 anys

Catalanista...? Més bé serà obsessionat contra el català.
Ara fatxa... crec que tu ja ho dius tot per pareixer de Vox.

Valoració:8menosmas
Per La llengua uneix. Per això s´inventà., fa mes de 4 anys

El que discrimina, Sr. Isern, és que una manada de mascles violin en grup una al·lota i un magistrat mascle (of course) els absolgui!
Pregui perquè no hi hagi vida al més enllà!

Valoració:7menosmas
Per Aixo no es serios, fa mes de 4 anys

Aixo no es el que feia en Gollum?.

Valoració:16menosmas
Per Barrufet, fa mes de 4 anys

-Els dels PP (i la dreta en general de les illes) cada vegada treballen mes per la seva patria o els seus origens , el dilema per ells no obstant consisteix en sapiguer quins son els seus origens i crec que ni ells ho saben.- I aixi els vá.

Valoració:16menosmas
Per Lluís, fa mes de 4 anys

Totes les llengües són una riquesa cultural, i aquest "senyor" quan diu que la llengua deMallorca i el què és absurd és dir q

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente