cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Jordi Sànchez: «No hi ha democràcia sense llei, però no hi pot haver llei que ofegui la democràcia»

Aquest dijous ha estat el torn de l'expresident de l'ANC, Jordi Sànchez. En la seva declaració davant del Tribunal Suprem, Sànchez ha replicat al rei Felip VI que «no pot ser que la llei ofegui la democràcia».

«La ciutadania a Catalunya està convençuda que la solució no passa per les solucions que pugui donar aquests tribunal, sinó pel diàleg i l’acord», ha defensat. A preguntes del seu advocat Jordi Pina sobre el paper l’1-O, Sànchez ha defensat que va «exercir, en nom de l’Assemblea, uns drets legítims», com el d’expressió i participació en una mobilització política. Ho va fer «amb la voluntat que representés un avançament en la conquesta del dret a l’autodeterminació».

En aquest sentit, l'expresident de l’ANC ha desmentit que hi hagi fractura a Catalunya, i ha sostengut que «el dret a decidir forma part avui d’un patrimoni col·lectiu que va molt més enllà de la gent independentista». «No pot ser que la llei ofegui la democràcia per a no permetre l’evolució dels drets», ha afegit en resposta a l'advertiment que va fer el dia anterior el rei d'Espanya, que s'ha interpretat com una interferència al judici.

Sànchez ha recordat que el dret a l’autodeterminació forma part dels tractats internacionals, i que el fet de no estar recollit a la Constitució espanyola «no el converteix en anticonstitucional».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pobleret, fa mes de 5 anys

" No hay democracia sin ley" ha dit el rei, com si també declaràs al judici. Quina casualitat ! Qualsevol diria que la dictadura (que va designar el seu pare rei) no en tenia de llei. O sigui que la llei no fa democràcia.

Valoració:0menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 5 anys

Com a botó de mostra, s'article 56.3 de sa carta magna, llei de lleis, espanyola diu que sa persona del rei és inviolable (si se l'insulta, per exemple, això pot tenir conseqüències penals més greus que si es tracta d'algú altre) i no està subjecta a responsabilitat (no se'l pot detenir, empresonar o jutjar si comet cap delicte com sí es pot si es tracta d'algú altre). Molt democràtic no és això

Valoració:4menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente