algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El judici contra els presos polítics independentistes començarà el 12 de febrer

El judici del procés començarà el 12 de febrer segons ha informat TV3. El Tribunal Suprem ja té enllestida la interlocutòria d'admissió de proves, el document amb 100 pàgines on es decideix quina prova s'admet i quina no. És el pas previ a fixar-ne la data.

Ara, només falta el vistiplau dels set magistrats del tribunal que han de revisar el document abans de decidir el calendari.

Des del Suprem no són partidaris de començar el judici la setmana que ve perquè no se'ls pugui acusar de provocar «indefensió» a les defenses, que justament aquest dijous han denunciat que no coneixien la data d'inici amb prou antelació i que tindrien poc temps per preparar-se les sessions. Per tant, la data més probable seria la del dimarts següent.

Si és així, diuen des del tribunal, és perquè els escrits de les defenses han estat molt més extensos del que preveu la llei. Un autèntic jeroglífic per als magistrats, que han hagut de revisar la llista de testimonis més d'un cop perquè no hi hagués incompatibilitats.

El que queda clar és que el dimarts 12 de febrer es començaria amb les qüestions prèvies, que podrien durar dos dies. La incògnita és si la sessió del dijous 14 es reservaria a deliberar sobre aquestes qüestions o on en canvi es començaria amb l'interrogatori. El primer, d'acord amb l'ordre de fiscalia, seria el d'Oriol Junqueras.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.