cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

MÉS per Menorca denuncia que l'illa continua igual de «fràgil» en el subministrament energètic

MÉS per Menorca exigeix a l’Estat que compleixi els «compromisos vers els menorquins i menorquines». En aquest sentit, reclama actuacions al Govern perquè l’Estat traslladi els generadors d’emergència per «evitar o reduir els efectes d’una nova pana elèctrica».

Els menorquinistes denuncien que, tres mesos després del cap de fibló, Menorca continua en la mateixa situació de «fragilitat i aïllament en el subministrament energètic». El partit també denuncia que «no ha existit mai un pla de contingència (un pla de manteniment no és un pla per a situacions d’emergència energètica)».

Cal recordar que el passat mes d’octubre, a causa de la tempesta i el cap de fibló, uns 38.000 usuaris (famílies), durant 56 hores seguides, varen quedar sense electricitat. Aquella desgràcia va posar en evidència la «fragilitat del sistema elèctric a Menorca, depenent exclusivament de la central elèctrica de Maó, sense cable (ni un ni dos) de connexió amb Mallorca, i amb poca generació d’energia renovable».

«Restablir la connexió amb Mallorca, i apostar fort per les renovables és el pla a mitjà termini però, mentrestant, cal establir un pla de contingència (ara inexistent), el que suposa tenir un pla B en els excepcionals casos com el del cap de fibló, i poder restablir el subministrament en 12-24 hores, com a molt. En això coincidia, fins i tot, la Ministra, però han passat tres mesos i Menorca no té cap generador», denuncien.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.