algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Llach: «A Espanya no hi ha democràcia perquè no hi ha separació de poders»

El cantant i exdiputat de 'Junts pel Sí', Lluís Llach, fa una crida a la unitat del moviment independentista, que ell veu embolicat en petiteses tacticistes i mancat d'una estratègia unitària.

Llach està convençut que la gent acabarà obligant partits i associacions independentistes, un cop més, a unificar objectius. Ho ha dit en una entrevista al programa 'Preguntes freqüents', de TV3.

Lluís Llach estaria disposat a sumar-se al moviment que impulsa l'expresident Carles Puigdemont, la Crida Nacional per la República, si fos «autènticament transversal».

Diu que Puigdemont no l'hi va demanar i que ell no se sentiria còmode en un moviment de centredreta, encara que el troba positiu per recompondre i modernitzar el catalanisme que està des de la socialdemocràcia fins a la dreta. «Està molt bé, perquè el centredreta ho necessita. El que estaria molt bé és que fos transversal del tot, però segurament serà impossible perquè la CUP no crec que hi jugui i Esquerra no hi jugarà.»

Llach alerta que «a Espanya no hi ha democràcia perquè no hi ha separació de poders». I assegura que els espanyols tenen una gran feina al davant: «Els espanyols --jo no me'n sento-- tenen una feina bestial, que és recuperar la democràcia. No tenen democràcia, no tenen separació de poders. És bestial la feina que tenen. Jo, quan veig Espanya, dic: 'Tu, fugim'.»

Sobre els fets d'octubre, Lluís Llach creu que el govern i el Parlament va actuar «tan bé com es va poder en cada moment». Però diu que cal assumir «relliscades grosses».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Bernadet, fa mes de 5 anys

Afirmar que a Espanya no hi ha separació de poders i, tot seguit, demanar a Pedro Sánchez que posi els presos al carrer i tanqui el procés judicial.
Típic exemple de coherència nacionalista.

Valoració:0menosmas
Per Pepeta, fa mes de 5 anys

Va ser un luxe escoltar a Lluís Llach al programa FAQS DE TV3.
Va parlar molt clar i català.
Una lliço de humanitat.!!!!!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente