nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Company: «La nostra postura sobre el català és clara, unànime i no ha variat»

Company, davant una gran bandera espanyola amb les sigles del PP, durant el dinar dels populars de Calvià.

@CompanyBiel

El president del Partit Popular de Balears, Biel Company, ha assenyalat aquest diumenge que la postura de la seva formació en relació a la llengua «és clara, unànime i no ha variat» i, en aquest sentit, ha afirmat que «tal com recull l'Estatut d'Autonomia, hi ha dues llengües oficials i nosaltres les volem a les dues, les promocionem i les defensem per igual».

El president popular, que ha assistit a la fira de Campos, ha rebutjat qualsevol debat en relació al tema lingüístic perquè «únicament du a enfrontament entre els ciutadans de les nostres illes, que durant moltíssims anys han viscut l'ús d'ambdues llengües des de la naturalitat i en absència de conflicte».

Així, Company ha afirmat que «l'únic partit polític que actualment està adoptant una postura responsable d'equilibri entre les dues llengües, de rebuig de postures extremistes i que no busca treure rèdit polític de la confrontació lingüística és el Partit Popular».

En aquest sentit, Biel Company ha apuntat que «des del PP es seguiran defensant de la mateixa manera les nostres dues llengües pròpies, tal com recull l'Estatut d'Autonomia» i ha posat èmfasi que «no contribuirem a crear una confrontació que fomenten els que pretenen tapar la seva nul·la gestió avivant el debat de la llengua».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per A Mallorca, en català!, fa mes de 4 anys

L'Estatut d'Autonomia recull que l'única llengua pròpia és la llengua catalana.

Valoració:1menosmas
Per Macià, fa mes de 4 anys

Equilibri?????, creis realment que hi ha equilibri entre les dues llengues, hi ha equlibri al cine, a la tv. als jutjats, als diaris, a ses notaries???

Valoració:5menosmas
Per Ens ho poses fàcil!, fa mes de 4 anys

Aposta fracasses!
Feina feta!

Valoració:3menosmas
Per Catalunya Insular, fa mes de 4 anys

La postura de l'ocupant castellà, efectivament, no ha canviat des que ens van envair i àdhuc abans. L'existència de la nostra llengua i cultura molesta car desmenteix la imatge uniforme que ofereixen del país inventat que anomenen Espanya. El castellà, que anomenen "espanyol" després de la creació del nou estat castellà (Espanya) un cop acabada la Guerra de Successió, és una llengua estrangera a la nostra nació. La LLENGUA CONSTITUTIVA de la nostra nació de Salses a Guardamar i de Fraga a Maó és -únicament- la catalana. I l'occitana a la Vall d'Aran...

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente