algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

El Parlament aprova la Llei de Memòria Democràtica

El Parlament ha aprovat aquest dimarts la Llei de Memòria i Reconeixement Democràtics de les Balears en la qual s'inclou la necessitat d'establir, en el termini d'un any, un cens d'elements franquistes per procedir a la retirada o eliminació.

En cas de no complir-se, la normativa recull un règim sancionador, criticat per l'oposició, per accions o omissions que suposin incompliment de les obligacions establertes en la llei i que comporten sancions d'entre 200 i 150.000 euros. Així mateix, l'article 26 preveu que el Govern no subvencionarà, bonificarà ni prestarà ajuts públics als que hagin estat sancionats, així com tampoc no oferirà ajudes que tenguin per objectiu atemptar o tolerar pràctiques contràries a la normativa. 

Després d'acceptar una esmena en la tramitació parlamentària, s'amplia el reconeixement de víctimes a qualsevol persona que amb relació a la Guerra Civil i a la dictadura franquista a les Balears hagi patit danys, incloses lesions físiques i mentals, patiment emocional, pèrdues econòmiques o la restricció substancial dels seus drets fonamentals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.