algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 12.63°
15°

Els municipis critiquen amb contundència el 'Decret dels romanents' de Rajoy

Els municipis de les Balears critiquen amb contundència el Decret dels romanents del Govern espanyol. | dBalears/Arxiu

Joan Carles Verd, president de la Federació d'Entitats Locals de les Illes Balears (FELIB) ha criticat aquest dissabte la norma aprovada divendres pel Consell de Ministres que permet la reinversió del superàvit de 2017 durant dos anys sense necessitat d'aprovar els pressuposts generals de l'Estat. 

«Aquest decret en absolut compleix les expectatives dels ajuntaments perquè no significa cap novetat més enllà d'ampliar la llista d'inversions». «No acompleix a la demanda prioritària dels ajuntaments que és poder-ne disposar de tot el romanent acumulat de tresoreria», ha declarat Verd.

En el cas de les Balears es tracta d'uns 500 milions d'euros en total, essent els ajuntaments d'Alcúdia i el de Sant Josep els més perjudicats. Invertir el superàvit de 2017 no suposa cap novetat «per molt que el ministre ens faci creure que és un gran avanç respecte la situació anterior». «Se segueixen tenint els estalvis segrestats perquè al Govern de Rajoy no pot presentar els números com toca a Brussel·les i s'aprofita de la bona feina municipal», denuncia la FELIB.

La FELIB té previst celebrar una reunió extraordinària per tal de fer una valoració de la nova situació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.