algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Ciudadanos es converteix en la força més votada però l'independentisme manté la majoria

Amb el 99,55% escrutat, La candidatura de Ciudadanos (Cs) s'aferma com a primera força de l'arc parlamentari català amb 37 diputats (amb més de 1.049.00  vots), mentre que el bloc independentista (JuntsxCatalunya, ERC i CUP) revalida el que podria suposar la majoria absoluta amb 70 diputats al Parlament. La participació s'ha situat en el 81,94%, xifra històrica.

Per partits

  • JuntsxCat seria segona força amb 34 escons
  • ERC tercera força amb 32 diputats.
  • PSC es fa amb 17 diputats
  • CatComú-Podemaconsegueix 8 diputats
  • CUP4 diputats
  • PP 3 diputats

Després de tot, el propòsit de Mariano Rajoy convocant a corre cuita eleccions autonòmiques i l’aplicació de l’article 155 no han servit per fer-se amb el seu propòsit: acabar amb el bloc independentista.

Eleccions de 2015

JxSí va aconseguir 62 diputats, amb el 39,59% dels vots; Ciudadanos, 25 amb el 17,90% de vots; PSC, 16, amb el 12,72% de suports; CatSíqueesPot, 11 diputats, amb el 8,49%; PP, 11 diputats i el 8,49% de vots, i CUP, 10 diputats amb el 8,21%.

Declaracions de l’ANC

L’ANC ha celebrat que «l'independentisme ha guanyat les eleccions amb més participació de la història», per la qual cosa creu que la població catalana ha ratificat la República catalana. En roda de premsa, el vicepresident de l'entitat, Agustí Alcoberro, ha assegurat que la ciutadania «ha revocat el 155, la suspensió de l'autonomia i ha ratificat la República», malgrat que els comicis s'han celebrat en un context difícil, al seu judici, perquè el candidat de JuntsxCat, Carles Puigdemont, és a Bèlgica i el d'ERC, Oriol Junqueras, a la presó. Per això, ha exigit «la restitució del Govern legítim de manera immediata, la llibertat dels presos i ostatges polítics i la lliure tornada dels membres del Govern a l'exili».

I ara què?

Doncs queda saber si JuntsxCatalunya i ERC podran posar-se d’acord amb la CUP per aconseguir la majoria absoluta. Si no fos així, JuntsxCatalunya i ERC podrien aconseguir la majoria simple.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Guiem, fa mes de 6 anys

M
Sa tupinada fou al 1 O , quant posaven ses urnas a primera hora ja eran mig plenas

Valoració:1menosmas
Per manoletin, fa mes de 6 anys

Emigrante, tienes razón. Pero supongo que a los no independentistas los echarán al mar.

Valoració:0menosmas
Per M, fa mes de 6 anys

Ciudadanos s'ha fet gros amb els vots perduts del PP. A 'Albiol no el volen ni els peperos. Llavors, resta veure si hi ha hagut tupinada, cosa que amb els antecedenta d'INDRA no seria d'estranyar, malgrat els ciutadans hagin aturat moltes irregularitats.

Valoració:2menosmas
Per Emigrante, fa mes de 6 anys

Es muy bueno que haya participado tanta gente.

En cuanto a resultados, la cosa no ha cambiado casi nada y Cat sigue partida en dos.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente