nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

El PSIB tanca files al voltant de Sánchez

La delegació del PSIB aquest dissabte a Madrid. | PSIB

Després de la celebració del congrés federal del PSOE i dels diferents congressos autonòmics, el partit liderat per Pedro Sánchez ha viscut aquest dissabte «un dia molt important», com ha assenyalat Francina Armengol, secretària general del PSIB-PSOE, perquè «hem demostrat que som un partit totalment democràtic amb els processos de primàries celebrats a tot arreu» i, ara, s'han constituït el Comitè Federal del PSOE, màxim òrgan de decisió entre congressos, i el Consejo Político Federal.

Armengol ha encapçalat la delegació del PSIB de les Illes Balears que han participat en la trobada juntament amb Vicent Torres, membre de la Comissió Executiva Federal, i la resta de membres de les illes: Sofía Hernanz, Pere Joan Pons, Maria José Camps i Silvia Cano.

En una cita marcada per les pròximes eleccions catalanes del 21D, la secretària general del PSIB-PSOE ha mostrat, un cop més, la disposició absoluta dels socialistes de les illes a «ajudar en tot el possible al PSC perquè Miquel Iceta sigui president de Catalunya i s'estableixi un nou espai de polític que seria molt beneficiós per Catalunya, per Espanya i també per les Balears».

Armengol ha intervingut a la reunió «en la línia de futur, de construir una Espanya federal, plurinacional i que representi bé la veu de tots els territoris», centrant-se a parlar de les Illes, «que és la meva obsessió», perquè «necessitam uns pressuposts generals de l'Estat que tractin a les Balears amb justícia, a més d'un sistema de finançament autonòmic també més just».

Respecte del conflicte territorial, Francina Armengol ha remarcat que «és necessari el diàleg i la proposta política per encaixar bé Catalunya dins Espanya» i aquesta proposta «l'únic que l'ha feta pública és el PSOE defensant una reforma constitucional que ara s'ha de treballar en el Congrés».

Rebuig de la 'judicialització' i 'l'immobilisme'

Francina Armengol ha defensat que «la solució a un conflicte polític és política, no pot ser la judicialització i l'immobilisme com ha pretès el PP, ni pot ser botar-se les lleis com ha fet el món independentista», per tant «la solució s'ha de cercar des del diàleg i la proposta política, i aquesta ha estat la posició del PSIB i del PSOE».

La secretària general del PSIB-PSOE ha apostat per «pensar en el futur i treballar entre tots quina Espanya volem per a la nostra generació i per a les que vendran», per construir «una Espanya més social, més justa, més igualitària i on tots els territoris ens sentim ben representats i això no succeïx amb un Govern del PP».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per marbosch, fa mes de 6 anys

Quan el tal Sánchez guanyà les primària al PSOE enfrontant-se a tot l'aparell del partit vaig pensar, veig que molt erròniament, que aquest partit tornaria a ser veritablament d'esquerres, però el temps ha acabant montrant la trista realitat: formen part del "sistema" i s'han aïllat a la seva cúpula, sense mirar avall. Pens que segurament a les properes eleccions poden encara acabar pitjor.

Valoració:2menosmas
Per ATurmeda, fa mes de 6 anys

Deia en un comentari anterior que DdB no ha publicat, que el PSIB deu patir d'esquizofrènia política, una malaltia recent que consisteix bàsicament, entre altres coses, a donar suport a l'aplicació del 155 de Rajoy, a callar davant la violència policial de l'1-O i davant l'empresonament de ciutadans i de polítics per les seves idees, etc, i, a la vegada, omplir-se la boca amb la paraula democràcia.

Valoració:6menosmas
Per Aturmeda, fa mes de 6 anys

Tanquen files al costat de Sánchez, però no estan d'acord amb el 155, ni que hi hagi presos polítics, ni en la repressió policial de l'1-O, ni... Això es deu dir patir d'esquizofrènia política, no? I el mateix podríem dir dels seus socis de govern.

Valoració:6menosmas
Per T, fa mes de 6 anys

Col.laboradors necessaris per el 155.q espereu a rompre el carnet,com ha fet n,alomar?maleits.

Valoració:4menosmas
Per Peret, fa mes de 6 anys

Repulsius monàrquics, neoliberals i espanyolistes! Anau-vos a fer un selfie amb en Rajoy!

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente