muy nuboso
  • Màx: 17.23°
  • Mín: 11.35°
15°

Esquerra demana a MÉS i a Podem que es replantegin el pacte de governabilitat amb el PSIB

139761

Després de l'empresonament, aquest dijous, dels membres del Govern de Catalunya que han anat a declarar a l'Audiència Nacional espanyola, Esquerra Republicana de Mallorca ha comunicat que exigeix l'alliberament de tots els presos polítics. «És inconcebible que l’Audiència Nacional pugui decretar presó als membres del govern legítim de Catalunya elegit democràticament dia 27 de setembre de 2015».

Respecte al delicte del qual se'ls acusa, Esquerra denuncia que és «intolerable que puguin acusar de rebel·lió el Govern de la Generalitat, ja que aquest delicte necessita la violència i, de moment els únics actes violents han estat perpetrats per les forces de seguretat dia 1 d’octubre i pels grups feixistes d’extrema dreta que actuen amb total impunitat».

A més, han remarcar que el Partit Popular, «amb multitud de casos de corrupció, amb trames com la de Gurtel, amb una Caixa B i sobressous a balquena, inclòs el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, no té dret a ser garant de res. De fet, és aquest partit el que hauria de tenir molts dels seus membres empresonats per lladres i corruptes».

«Demanam i encoratjam tota la societat i la resta de forces polítiques que plantin cara davant aquests fets gravíssims que atempten contra els drets civils i fonamentals. Per això demanam també a MÉS per Mallorca i a Podem que es replantegin el pacte de governabilitat a les Illes Balears, ja que l’aplicació de l’article 155 i tot el que se’n deriva ha estat possible gràcies al suport del seu soci de govern, el PSOE».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per ATurmeda, fa mes de 6 anys

Es trenca el pacte o es trenca el carnet.

Valoració:1menosmas
Per ||*||, fa mes de 6 anys

No esperem res de l'estat espanyol: el seu objectiu és el nostre anorreament nacional. Prou de queixar-nos; dediquem les energies a alliberar-nos-en.

Valoració:1menosmas
Per Guiem, fa mes de 6 anys

S'empresonement es consecuencia des 155, es 155 es consecuencia de sa DUI , sa DUI es consecuencia des 1Oct. Es 1 Oct. Es consecuencia de sa llei des referendum i sa de transitoriedat, que son sa CAUSA DES gran desbarat i de s'empresonament,

Valoració:0menosmas
Per Tornarem a lluitar, torn. a sofrir, tor. a guanyar, fa mes de 6 anys

L'"Audiencia nacional", tribunal especial o d'excepció de l'estat imperialista espanyol i hereu del franquista TOP, és l'exemple paradigmàtic de l'oxímoron "justícia espanyola".

Valoració:1menosmas
Per Vergonya, fa mes de 6 anys

El Govern de Catalunya a la presó i els lladres del PP i PSOE al carrer.
Quina mena de democràcia, és aquesta brutor?

Valoració:2menosmas
Per VISCA LA DEMOCRÀCIA, MORI EL FRANQUISME, fa mes de 6 anys

ICETA ARRIMADA Y ALBIOL

PESTA PESTA PESTA

Valoració:6menosmas
Per Francina, dimiteix!, fa mes de 6 anys

Francina, ets viva? Tens sanc a les venes? Tu no ets socialista?

Valoració:7menosmas
Per Vergonya de PSIB, fa mes de 6 anys

El PSIB és còmplice. No sé com MÉS té la cara de fer comunicats en contra del 155 i governar amb qui l'ha votat

Valoració:5menosmas
Per Ben fet!, fa mes de 6 anys

Molt ben fet! El PSiB és còmplice de l'aprovació de l'article 155. El PSOE ha fet campanya a favor i ha votat a favor. L'empresonament és tamb3 culpa seva

Valoració:8menosmas
Per MARE MEVA QUIN DESASTRE, fa mes de 6 anys

Carmen Lamela , Borbons, pp. psoe, c's


AIXÒ ÉS PITJOR QUE EL TERROR

Valoració:10menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente