nubes dispersas
  • Màx: 18.97°
  • Mín: 13.93°
18°

El PI Palma censura que el projecte de reforma del Passeig Marítim no té en compte «la situació actual del trànsit»

Wikipedia

El PI Palma ha manifestat aquest dimarts que considera «positiva» una reforma del Passeig Marítim però ha lamentat que l'Ajuntament anunciï un projecte sense tenir en compte «la situació actual del trànsit» i considera «necessari» fer un estudi previ de l'impacte que tendria actualment l'eliminació de dos carrils de circulació en aquesta via.

El portaveu d'El PI Palma, Antoni Fuster, ha recordat que l'equip de govern municipal està aplicant el Pla de Mobilitat de Palma (PMUS) de 2014, redactat per l'anterior govern del PP i que des de llavors, segons ha manifestat, el «trànsit ha canviat molt». De fet, ha explicat que el PMUS ja preveia «una revisió 2017 que no s'ha fet».

Segons ha destacat, el 2014, el PMUS contemplava que la Via de Cintura i el segon cinturó poguessin assumir el trànsit del Passeig Marítim i que les mesures de foment del transport públic «suplissin, en part, l'ús del vehicle privat».

Quan el govern del PP a l'Ajuntament de Palma va aprovar aquest pla les previsions de trànsit a la Via de Cintura eren de 80.000 cotxes per dia en cada sentit però tres anys després, per aquesta via ja passen més de 150.000 cotxes i la via connectora «està paralitzada en dos dels seus tres trams i el quart ni se sap quan es programarà».

Amb això, el representant d'El PI assegura que és «pràcticament impossible que la Via de Cintura pugui absorbir els aproximadament 20.000 cotxes diaris que s'afegirien pel tancament de dos carrils en el Passeig Marítim». «La reforma podria provocar, per tant, un col·lapse circulatori», ha avisat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.