algo de nubes
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.02°
10°

A l’1-O podran participar els mateixos que poden votar a les eleccions autonòmiques

L’esborrany de llei del referèndum presentat per Junts pel Sí i la CUP estableix que podran votar els catalans amb ciutadania espanyola residents a Catalunya i els catalans amb residència a l’estranger. Per tant, ho podran fer els mateixos que poden votar en unes eleccions autonòmiques.

Segons informa Vilaweb, els catalans que resideixen a l’estranger podran votar si estan inscrits al Registre de catalans a l’estranger. És un registre que estableix els canals de relació entre la Generalitat i els catalans al món. Per a poder-se inscriure al registre del Departament d’Afers Estrangers, cal estar prèviament inscrit al Cens Electoral de Residents Absents (CERA). Amb la inscripció al registre de la Generalitat, ja n’hi haurà prou per a sol·licitar el vot per l’1 d’Octubre.

Els catalans que viuen temporalment a l’estranger o que no s’han inscrit al CERA hauran de votar a Catalunya, és a dir, hauran de desplaçar-se al lloc de la seva última residència oficial per a votar al col·legi electoral que se’ls hagi assignat per zona.

Els catalans empadronats en algun municipi de l’estat espanyol fora de Catalunya no estan inscrits al CERA perquè, evidentment, l’estat espanyol no considera que visquin a l’estranger. Per tant, si tal com marca la llei del referèndum, el cens de votants serà el mateix que el d’unes eleccions autonòmiques, aquests catalans a l’estranger, però dins l’estat espanyol, no podran participar-hi.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.