algo de nubes
  • Màx: 20.06°
  • Mín: 12.82°
20°

EUIB exigeix una regulació «restrictiva» de les flotes de ‘rent a car’ per a la temporada alta

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha exigit al Govern «agilitat i valentia».

Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) ha exigit al Govern «agilitat i valentia» perquè realitzi una regulació «restrictiva» de les flotes de lloguer de cotxe per a la temporada alta. En aquest sentit, han denunciat que si no s'estableix un transport públic «realment eficaç», si es permet continuar construint en sòl rústic, si no es posen límits a l'arribada de turistes i si tampoc es posen límits a les flotes de 'rent a car', «el col·lapse de les carreteres està més que assegurat».

En un comunicat, la formació ha assegurat que el Govern ha incomplit el mandat parlamentari aprovat a la fi del 2015 per regular l'activitat i no ha adoptat cap mesura enfront de les empreses de lloguer de cotxes. «Els cotxes que les empreses lloguen als turistes contribueixen a augmentar la saturació i la inseguretat de les carreteres. És un element més que s'afegeix a l'excés de vehicles privats que circulen habitualment per les carreteres de les Balears», han exposat des de EUIB.

Des de la formació han manifestat que aquests vehicles no paguen l'impost de circulació en cap municipi de les Illes i incompleixen l'obligació legal de registrar-se. A més, han assegurat, les grans companyies «poden desplaçar a les Balears les flotes situades a altres destinacions turístiques sense cap tipus de control».

El coordinador de EUIBJuanjo Martínez, ha manifestat la seva preocupació per l'incompliment dels objectius del Govern i de la lentitud o falta de coratge per implantar mesures que vagin contra la saturació. «A aquest pas es pot acabar la legislatura que havia de ser la de combatre la saturació, amb un empitjorament generalitzat de tots els indicadors: saturació turística, col·lapse de les carreteres i un augment extraordinari de l'oferta d'allotjament extrahotelera i del consum d'aigua i energia», ha lamentat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Tant de bo, fa mes de 7 anys

És que el pacte ha decidit perdre les eleccions, i en Company ja estreny, té mala cara.

Valoració:-1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente