algo de nubes
  • Màx: 16.54°
  • Mín: 7.61°
16°

Company (PP): «Algú ha perdut estrepitosament amb els avals i no sap com justificar-ho»

Company durant un dels actes de presentació de la seva candidatura a liderar el PP de Balears. | Arxiu

El candidat a la Presidència del PP a les Balears Gabriel Company ha reconegut que a la seva formació «li han fallat les bones maneres en els últims anys» i que considera que el «clot més profund» en el qual es van ficar en l'anterior legislatura «va ser el TIL».

En una entrevista concedida a Europa Press, Company ha explicat que, malgrat això, el Govern presidit pel seu contendent en la presidència de la formació, José Ramón Bauzá, «va actuar amb bona nota» en una legislatura que «va ser molt complicada a nivell econòmic».

Comparant la gestió del seu anterior departament, Agricultura, amb la Conselleria actual a les mans de Vicenç Vidal, Company lamenta que s'hagi passat de ser «els primers a cobrar» i que ara es faci «tard i malament».

«Al conseller actual no li interessa l'agricultura, es dedica a les seves coses medi ambientals i no s'adona que l'agricultura és el més important per tenir un bon medi ambient», ha dit.

Respecte a això, també ha censurat que aquesta àrea «no tingui mitjans» per eradicar la 'Xylella'. Segons ha suggerit, «hauria de fer-se molt més»: «Potenciar el departament ja que estan les mateixes persones i s'ha abandonat la lluita contra el becut vermell».

Un PP, senzill i humil

Sobre la seva visió del PP, Company defensa un partit «senzill i humil, de 'seny', on la meritocràcia és important i les sensibilitats estan equilibrades».

D'altra banda, no fa cas a les veus que puguin considerar-li massa regionalista o poc nacionalista espanyol. «Qui digui això és perquè vol dividir el PP o ho diu des de fora. No s'entén tret que no tingui les coses molt clares o tingui intenció de crear enemics», assevera. «Sóc mallorquí, de Sant Joan, molt espanyol, estic molt a gust en la Comunitat i defensaré els interessos de Balears davant Madrid», afegeix.

Sobre les crítiques en el tema dels avals, diu que «algú ha perdut estrepitosament i no sap com justificar-ho». «No passa res, és com si el Barça guanya 6-1 i dius que la culpa és de l'àrbitre», matisa.

Parlament, poc democràtic?

El candidat a presidir el PP també ha parlat de la legislatura actual. «En el Parlament passen coses que disten molt de ser democràtiques i succeeixen perquè PSIB i MÉS els deixen», comenta en relació a les últimes notícies protagonitzades per Podem.

«Es creuen superiors», diu de Podem, «però són uns radicals que lluiten entre ells i tiren a gent seva per motius que encara no s'han arribat a conèixer». «Han arribat molt verges, però deixen molt a desitjar», critica.

Per a Company, l'actual Govern de Francina Armengol, «s'ha dedicat a destruir coses molt bé fetes». «Han estat perillosos però ara que estan començant a construir són més perillosos ja que no estan consensuant res», diu. «Basta veure els problemes amb els taxistes, hotelers, agricultors o constructors», lamenta.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.