algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Mateu: «Continuaré defensant la llibertat d'expressió en un context de crítica i de sàtira»

La consellera de Transparència, Ruth Mateu, s'ha referit aquest dimarts al Ple a la seva opinió respecte a la sentència del raper mallorquí Valtonyc, i ha aclarit que acatar la sentència «no vol dir que estiguis d'acord amb el fons, sobretot, quan afecta la llibertat d'expressió», ha constatat.

Així ho ha indicat després de ser preguntada pel diputat del grup parlamentari del PP, Antonio Gómez, qui li ha qüestionat sobre «si creu en la separació real de poders», després que la consellera hagi publicat al seu compte de Twitter la seva opinió respecte a la sentència de Valtonyc, en què lamentava que «es castigui més a escriure cançons que a la corrupció».

Aquest tuit va ser emès per la consellera després de conèixer-se la sentència de l'Audiència Nacional que condemna al raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut com Valtonyc, a tres anys i mig de presó per «enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces» relacionades amb una de les seves cançons.

Gómez ha criticat Mateu per «estar utilitzant la llibertat d'expressió com a punt de suport per a atacar a tots els qui no pensen com vostès», i li ha recordat que «la llibertat d'expressió no pot abastar-ho tot, perquè té els seus límits».

«Vostè ha de ser conscient que forma part d'un govern, per tant, l'atac directe que ha fet de la sentència podria contemplar-se com una atac directe del Govern, i això ens preocupa», li ha dit el diputat a la consellera.

«Continuaré defensant la llibertat d'expressió en un context de crítica i de sàtira», ha remarcat Mateu, qui ha recordat que l'expresident del Govern, José Ramón Bauzá, va posar objeccions a tres sentències del TSJIB emeses contra el Tractament Integral de Llengües (TIL).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per El Reglament Implícit, fa mes de 7 anys

No ho saps, Ruth?
Quan algú de dretes amenaça, insulta i falta al respecte, a la gent d' esquerres o nacionalista, és llibertat d'expressió i està molt bé.
Quan un d'esquerres o nacionalista, fa una sàtira sobre algú de dretes, és terrorisme i s'ha de castigar amb la pena màxima.
I serà així mentre no ens treguem de damunt (amb les uenes) els governs dels partits de l'IBEX 35.

Valoració:9menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente