algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

L'AMI internacionalitza l'aposta per l'autodeterminació de Catalunya

19678

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha enviat 548 cartes a batles d'arreu del món per informar del procés sobiranista, el full de ruta per culminar la independència i la voluntat del Govern català de realitzar un referèndum el mes de setembre de 2017. La campanya d'internacionalització vol evitar els filtres de la diplomàcia espanyola i esdevenir un punt de comunicació directa entre municipis, segons ha detallat la presidenta de l'entitat, Neus Lloveras, en declaracions a Catalunya Ràdio. La tramesa s'ha coordinat amb el departament d'Exteriors i inclou una carta de Lloveras i un díptic informatiu en set idiomes diferents. S'ha fet arribar a les localitats agermanades amb els pobles catalans adherits a l'AMI, a 194 capitals mundials i a les 100 ciutats més grans del món.

«Aquesta campanya vol fomentar el contacte de municipi a municipi, per evitar la transmissió d'informació a través dels estats, en què moltes vegades queda aturada. Al món municipal, tenim vies de comunicació directa i aquestes són les que utilitzem», ha argumentat Lloveras.

En les cartes, l'entitat explica la voluntat del poble de Catalunya de tenir un estat propi, el caràcter pacífic del procés i la negativa de l'Estat a permetre un referèndum d'autodeterminació. La missiva deixa clar que l'AMI és una xarxa formada per batles que representen «més del 80% de la població de Catalunya» i recorda la implicació del món local en el procés.

Així mateix, es diu que hi ha tres arguments principals pels quals el poble català reclama la independència. El primer, històric, amb una llengua i cultura pròpies, i per tal de poder desenvolupar-se sense «restriccions». El segon, de caire econòmic, atès que l'Estat beneficia «any rere any» altres autonomies «en detriment» de Catalunya. I finalment, per una qüestió democràtica. «Catalunya no vol viure en una societat com Espanya amb valors democràtics pobres, i amb una divisió de poders que no és clara, i amb la corrupció estesa per les institucions», s'explica a les cartes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Artículo 544
Son reos de sedición los que, sin estar comprendidos en el delito de rebelión, se alcen pública y tumultuariamente para impedir, por la fuerza o fuera de las vías legales, la aplicación de las Leyes o a cualquier autoridad, corporación oficial o funcionario público, el legítimo ejercicio de sus funciones o el cumplimiento de sus acuerdos, o de las resoluciones administrativas o judiciales.
Artículo 545
1. Los que hubieren inducido, sostenido o dirigido la sedición o aparecieren en ella como sus principales autores, serán castigados con la pena de prisión de ocho a diez años, y con la de diez a quince años, si fueran personas constituidas en autoridad. En ambos casos se impondrá, además, la inhabilitación absoluta por el mismo tiempo.
2. Fuera de estos casos, se impondrá la pena de cuatro a ocho años de prisión, y la de inhabilitación especial para empleo o cargo público por tiempo de cuatro a ocho años.
Artículo 546
Lo dispuesto en el artículo 474 es aplicable al caso de sedición cuando ésta no haya llegado a organizarse con jefes conocidos.
Artículo 547
En el caso de que la sedición no haya llegado a entorpecer de un modo grave el ejercicio de la autoridad pública y no haya tampoco ocasionado la perpetración de otro delito al que la Ley señale penas graves, los Jueces o Tribunales rebajarán en uno o dos grados las penas señaladas en este capítulo.
Artículo 548
La provocación, la conspiración y la proposición para la sedición serán castigadas con las penas inferiores en uno o dos grados a las respectivamente previstas, salvo que llegue a tener efecto la sedición, en cuyo caso se castigará con la pena señalada en el primer apartado del artículo 545, y a sus autores se los considerará promotores.

Valoració:0menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 7 anys

http://www.vilaweb.cat/noticies/els-parlaments-de-suissa-i-estonia-creen-un-grup-per-seguir-el-proces-catala-2/ Un petit enllaç pels enredos en funcionament dels Parlamento. I pels tutups per si volen aprendre algo.

Valoració:-1menosmas
Per Valencià Vicent, fa mes de 7 anys

Per Vicent P., editorial Vilaweb:
El 4 d’abril d’enguany vaig aprofitar aquest mateix article editorial per a explicar la metàfora del pendent ferroviari i presentar com a cosa impossible qualsevol marge d’acord amb Espanya a partir d’aquell moment. La metàfora diu que quan poses unes vies de tren en pendent ferroviari, amb un angle superior al que és recomanable per a la circulació, ja no hi ha cap manera de conduir-lo. Això no vol dir necessàriament que hi haja d’haver un accident i que et mates, però sí que implica que el maquinista no té manera ni de frenar-lo, ni d’accelerar-lo ni d’aturar-lo. De conduir-lo. Simplement, en perd el control i va tot sol.

Aleshores vaig dir una cosa que avui tothom finalment sembla que accepta i entén: que la judicialització del procés català és l’error més monumental que podia cometre l’estat espanyol, perquè el deixa sense capacitat negociadora. Els tribunals són el pendent ferroviari i fins i tot en el cas que la majoria PP-Ciutadans-PSOE volgués aturar els fets que passaran a partir d’ara no ho podria fer. Un tren en pendent ferroviari no es deixa conduir i la política de l’antipolítica ha posat el govern espanyol en una situació d’escac i mat.

Ahir el president Puigdemont va anunciar que convocava la cimera sobre el referèndum el 23 de desembre, i així engegava formalment l’etapa final de l’autonomia. Ho farà l’endemà mateix que el pressupost supere el debat a la totalitat –si això acaba passant, tal com és previsible.

La convocatòria és una crida a participar-hi no únicament els partits polítics sinó també la societat civil i oficialitzarà la decisió, expressada amb contundència ja fa setmanes, de fer el referèndum tant sí com no. Si hi ha acord amb Espanya, es farà tenint en compte les condicions que es pacten i, si no, es farà amb les condicions que posarà el Parlament de Catalunya. És una decisió històrica. Us recomane, per tant, que us cordeu bé el cinturó, perquè ara és quan vénen els revolts més forts d’aquesta fantàstica carretera que hem transitat aquests darrers cinc anys.

Tot allò que veiem aquests dies –la famosa ‘operació diàleg’ i més operacions no tan cridaneres que també s’han activat– passa perquè el govern espanyol finalment s’ha convençut que tot això va de debò. A la Moncloa es van creure durant anys les brometes sobre el procés i van actuar amb una irresponsabilitat incendiària que ara els passa factura. Si em permeteu de dir-ho així, amb una manca de patriotisme esfereïdora, increïble. I ara, de sobte i sense marge de maniobra, es troben obligats a nadar contra corrent. De manera que hauran d’intentar-ho a la desesperada.

Perquè la situació és nítida i els és profundament desfavorable. El Parlament de Catalunya aprovarà una llei de transitorietat que significa la creació de la república independent de Catalunya. Aquesta llei entrarà en vigor immediatament pel que fa als articles relacionats amb el referèndum, però romandrà en suspens pel que fa a la resta, fins que no se sàpiga el resultat de la consulta. Ningú no tindrà cap dubte, però, que aquesta consulta serà vinculant i que si guanya el sí immediatament després es proclamarà la independència, de manera que si els partidaris del no criden al boicot, a no participar-hi, en la pràctica només estaran ajudant a la victòria del sí i el naixement de la república. Escac i mat. I, ‘a tot estirar’, al setembre.

Espanya, amb el tren posat en pendent ferroviari, té temps de reaccionar? A mi em sembla impossible, però fins al darrer minut ho pot intentar. En la hipòtesi descrita, l’única reacció raonable i seriosa, la que li aconsellen des de fora, seria pactar el referèndum amb el govern català i maldar perquè guanyàs el no. Qualsevol altre camí porta a la DUI directament. Però el problema és que, per més voluntat de pacte que hi posen ara, quan un tribunal execute una sentència intolerable per nosaltres i que ells ja no poden evitar, el referèndum correrà des del setembre a les setmanes immediatament posteriors a la sentència. I hi haurà escac i mat, segurament abans no es pensen ells.

Valoració:2menosmas
Per ergo, fa mes de 7 anys

El pajarraco de más abajo, que como todos sabemos es un analfabeto integral (basta ver como escribe), entre otras lindezas confunde "llenços" con llençol. Botón de muestra de un tipo que aconsejaba que votásemos al PI, lleno de expulsados del PP.

Intenta corregir, cosa que no consigue, a un comentarista que da cuenta de la manera de funcionar del parlamento del Reino Unido. Intenta corregir, pero no aporta nada. Se limita a citar a la BBC, al Times, al Sun, (se olvida de El Caso) dando a entender que habla y escribe inglés como la misma Theresa May.

Si es analfabeto en castellano y catalán, ¿qué se puede esperar de esta lumbrera?.

Servidor, nada. Res.

Valoració:-1menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 7 anys

El del llenços no te ni la mes remota idea de com funciona el Parlament del Regne Unit. I parla de tants per cet, peró s'en oblida del que ja estàn diguen la BBC, el The Times, el The Sun o el Financial Times, per no parlar dels de USA i altres bandes. Que seguesqui confonguen els dessitjos amb la realitat, cosa que fon totes les neurones, clar que per aquí ni ha alguns que les tenen ben mortes de fa temps. Amb lo fàcil que seria que tornasis a s'escoleta i aprendrien algo, i a mes no fa mal.

Valoració:1menosmas
Per Josep Miquel, fa mes de 7 anys

Te gràcie, el catedratic de Dret Penal parlant de Sedició. Està ben travbucadet aquesta buboteta espanyola que es pensa a mes que sap de tot i molt. Que es miri quins fets donen peu a pensar que es produeix sedició, perque es veu que es dia que ho explicaven va fer campana. Ara que insisteixi amb el mateix utilitzant els altres tres nicks confirmats que també utilitza. Es tan patétic que copia textualment el comentari fet com a Salvador i sensa canciar res el possa baix altres dos niscks. Que es pot esperar de genteta que segurament no ha passat de l'escola primaria. Es molt fotut tenir mal pes cap i que no siguin crosteres.

Valoració:1menosmas
Per Pobra misèria humana, fa mes de 7 anys

No us fan pena aquests que treuen escuma per la boca i vénen a escriure a un diari com aquest?
Ah! Que són masoquistes i els agrada patir?

Valoració:0menosmas
Per Accccggghhssssss! Gluffffccccjjjssss!, fa mes de 7 anys

A veure si treis defora d'una vegada sl fatxa trebucat, al violador de digitals.
Fa molt d'oi.

Valoració:4menosmas
Per Frank N,Stein & Dr.A.Cula, fa mes de 7 anys

La Senyora de les Cadenes, Carme Forcadell, esta neguitosa. Cuando nos decía que el 27 ese era “el vot de la teva vida” iba en serio, pues desde entonces:
-es presidenta del parlamento autonómico
-se embolsa €10.903 al mes, de los cuales €1.543 son para gastos y viajes. Es decir, €130.836/año
-cuando deje el cargo, dentro de un día, 18 meses o cuatro años, percibirá un pensión en calidad de expresidenta de más de 91.000€ brutos anuales hasta 2020, y luego más de 73.000€ al año durante el resto de su vida, hasta que fallezca. El Presidente de España cobra €78.185 al año.
– els calerons es noten. Las camisetas de tirantes y tejanos están en los contenedores de Humana, i la Forca en cap ara vesteix traje chaqueta y posa para los flashes
Doncs la pobre Forcadell viu amb l´ai al cor, pues tiene riesgo de ser inhabilitada por la Justicia por pasarse la ley por el sobaco y creerse por encima de las normas que rigen para todos.
Así que Romeva y sus sicarios han pisado a fondo para internacionalitzar la inhabilitació y han logrado un exitazo:
15 miembros del Parlamento de Westminster dicen que la Justicia “ha gestionado el caso a una velocidad excepcional” y que “más allá de lo que establezca la Constitución” puede “establecer un precedente peligroso“.
Resulta que:
• en Westminster hay 650 diputados. 15 diputados son el 2,3%. O sea, el 97,7% pasan de Romeva, de Puigdemont, del prusés i del gelatdepostrecadadia
• los diputados anti-Constitución son 11 nacionalistas escoceses (SNP), 3 nacionalistas galeses y un nacionalista irlandés. La crème de la crème.
• que la Justicia tome en consideración un hecho un año después de ocurrido …es “velocidad excepcional”.
• la Constitución es la norma suprema en España, y si alguien “quiere ir más allá” debe atenerse a las consecuencias. Se llame Pujol, Forcadell o García
• el “precedente peligroso” es lo que han hecho los separatistas escoceses: montar un referéndum, perderlo
• estrepitosamente y pedir otro dos años después, así hasta que salga lo que ellos quieren, oi?
Au, senyors britànics, asústense con este vídeo de su protegida y lean en inglés lo que pasa en Cataluña: aquí un poco de contexto para dummies y aquí las cosas tan perturbadoras que hacen los separatistas catalanes, tan parecidas a lo que hacían en Alemania hace 80 años.
Ah, y no se preocupen. Seguro que el Parlament les invita a pasar unos días en España, que tanto les gusta, y así pueden hacer bulto en la próxima mani de apoyo a Carmeta; a la última fueron 200 personas.

Valoració:0menosmas
Per Salvador, fa mes de 7 anys

Nada, nada. Hay que responsabilizar a los Alcaldes y los concejales facciosos y hacerlos arrestar por sedición . En cuanto caigan dos o tres, se acabó el invento.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente