nubes dispersas
  • Màx: 17.54°
  • Mín: 8.69°
16°

Diverses generacions de militants es troben per celebrar els 40 anys del PSM

18916

La sala d'actes de la llibreria Drac Màgic de Palma va quedar petita per encabir la barreja de militants històrics i militants joves del PSM.

Aquest dijous vespre es presentaven dos dels principals elements que han de servir per celebrar els quaranta anys del PSM: un llibre i un documental.

La secretària general del PSM, Bel Busquets, i el sociòleg, Joan Amer, feren els parlaments davant una representació més o menys aleatòria de la militància del PSM d'aquestes quatre dècades.

Joan Amer explicà com el PSM ha navegat durant aquests 40anys d'existència i com ho fa avui, en temps de política líquida. Bel Busquets es va centrar en explicar el context en què va néixer el PSM i en explicar perquè la història del partit és la història d'un èxit.

Posteriorment es va fer la projecció del documentari elaborat per Nanda Ramon, que repassa, mitjançant entrevistes, les dècades d'actuació política del partit a favor dels ciutadans i les ciutadanes de Mallorca. La cinta té una durada de 16 minuts i porta per títol 'Quatre veus, quatre dècades. La llavor que germina. PSM 1976-2016'. El documental presenta un format de quatre entrevistes a quatre dones que representen 4 dècades de servei a un país. Aquest audiovisual també recull testimonis de lluites i èxits contextualitzats a cada moment i en els quals el PSM ha tengut un paper important. Les protagonistes del vídeo són: Magdalena Nebot (Capdepera, 1932), Maria Antònia Burguera (Santanyí, 1962), Paula Fluxà (Palma, 1980), Maria Ramon (Esporles, 1987). Cadascuna d'elles aporta una visió personal de cada una de les quatre dècades d'història del PSM.

El llibre 'PSM 40 anys. La llavor que germina PSM 1976-2016' és una nova edició revisada i ampliada de la publicació que s'edità amb motiu del trentè aniversari. El text ha anat a càrrec de Maties Garcies i l'edició d'imatge ha estat responsabilitat de Pep Sabater Manresa i Maria Romero. Els textos i les imatges s'han revisat per tal d'adequar-los a aquesta publicació commemorativa dels quaranta anys.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 7 anys

40 años aguantando esta "panda" de nacionalistas.....particularmente a mi nunca me han gustado los nacionalistas..no sirven para nada....por cierto siempre van a la cola..si no fuera por los pactos...casi no existirian.

Valoració:-4menosmas
Per Arnau Sorell, fa mes de 7 anys

No se va quedar petita sa sala, és que és petita, però hi varem quebre. El PSM ha tornat conservadopr amb ses seves estrategies, un lloc petit per pareixer molts jejjeje

Valoració:-3menosmas
Per Molts d'anys, fa mes de 7 anys

I que siguin molíssims més.

Valoració:5menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente