algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

9-N, dos anys després: #HoTornariaAFer

Aquest dimecres es compleixen dos anys de la consulta popular sobre el futur polític de Catalunya, que va mobilitzar més de dos milions de catalans per exercir el Dret a Decidir. També fa un any de la Declaració del Parlament de Catalunya que iniciava el procés cap a la desconnexió de l'estat espanyol.

Les darreres hores han estat centenars els càrrecs electes i simpatitzants amb el procés que han recordat amb l'etiqueta #hotornariaafer la celebració de la consulta del 9N que va tenir lloc avui fa dos anys. Una consulta que ha portat davant la justícia quatre dels càrrecs polítics que la varen impulsar: l'expresident Mas, les exconselleres Rigau i Ortega i l'aleshores conseller de la Presidència Francesc Homs.

L'actual president de la Generalitat, carles Puigdemont, ha piulat a Twitter: «Un dia feliç, d'esperança. El van voler impedir. El vam fer possible amb el nostre vot. Gràcies Mas, Ortega, Rigau i Homs per no fallar!». I en una altra piulada ha afegit: «La millor manera de mantenir-nos fidels al poble de #Catalunya, avui, dos anys després del #9N2014, es diu #Referèndum 2017».

El vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueres ha dit: «El món canvia. A vegades, molt de pressa. Davant les incerteses, a nosaltres ens pertoca estar el més preparats possible.»

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.