nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

Podem proposa un pla de garanties d'habitatge per a les víctimes de violència masclista

Alberto Jarabo, president del grup parlamentari de Podem, acompanyat del diputat Baltasar Picornell durant la roda de premsa d'aquest dilluns. | Podem

Podem presentarà aquest dimarts al Parlament una Proposició No de Llei (PNL) relativa a una garantia d'habitatge immediat per a les dones víctimes de violència masclista i pel manteniment dels serveis municipals i públics.

Aquesta PNL de Podem, presentada en altres 10 comunitats més, demana un Pla integral contra la violència masclista per protegir les dones víctimes d’aquesta xacra social.

Les Balears són la comunitat amb més denúncies per violència de gènere per càpita: 84 dones denuncien per cada 100 mil habitants. «Hem de treballar perquè aquestes dones valentes que denuncien trobin tot el suport de la comunitat i del govern autonòmic», afirma la formació.

Des de Podem asseguren que estem assistint a un «progressiu desmantellament de les polítiques d'igualtat, incidint directament en els drets humans de les dones i per tant en el nostre sistema democràtic». Segons el darrer informe específic de l’ONU, Espanya suspèn en igualtat de gènere «per la política d'austeritat d'aquest govern que no està plenament justificada per la crisi», segons assegura el document.

Amb aquesta PNL, el grup Podem demana que s’elabori un Pla de garantia d’habitatge immediat per a tota aquella dona, que prèvia valoració dels serveis socials especialitzats, ostenti la condició de dona violentada per violència masclista, amb independència de la concurrència d'ordre de protecció o no.

Aquest Pla contemplarà que les Balears facilitin en el termini màxim d'un mes, a computar des de la sol·licitud per part dels serveis socials especialitzats corresponents, l'accés a un habitatge dotat de tots els subministraments necessaris.

Es demana també ampliar l'àmbit d'aplicació de la Llei 4/2009, d'11 de juny, de Serveis Socials de les Illes Balears, a totes les formes de violència contra la dona d'acord amb l'exigit per Comitè per a l'Eliminació de la Discriminació contra la dona en la seva recomanació general número 19 i amb el Conveni del Consell d'Europa sobre la Prevenció i Lluita contra la Violència contra la Dona i la Violència Domèstica (Conveni d'Istanbul) ratificat per l'Estat espanyol. A més de realitzar una avaluació dels recursos públics i de l'impacte de tots els Plans, programes, serveis en matèria d'igualtat i prevenció de violència masclista que depenen de la comunitat autònoma. L'avaluació d'impacte es realitzarà en cooperació amb les organitzacions especialitzades de la societat civil, en el termini màxim de tres mesos.

Finalment, Podem insta el Govern de les Illes Balears a garantir el manteniment de tots els serveis d'atenció a dones que es realitzaven per part de les entitats locals, permetent que aquestes entitats locals mantinguin tots els serveis d'atenció a dones tal com es realitzava amb anterioritat, apostant per la gestió pública directa d'aquests serveis i assegurant el manteniment actiu de tots ells.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.